Forældre til autister er frustrerede

15. april 2013 Politik

Det er ikke alle kommuners sagsbehandlere, der er lige godt klædt på til at vejlede autister og deres forældre.

Det konstaterer næstformand for Kreds Sønderjylland som hører under Landsforeningen autisme, Bettina Østergaard.

Hun erfarer, efter at have talt med flere forældre, at der er mange frustrerede forældre fra Sønderborg. Her oplever forældrene, at sagsbehandere ikke altid har forståelse for autisme eller overblik over kommunens tilbud.

– Som forældre, vil man gerne gøre sit bedste, og have information om, hvilke rettigheder man har og vejledning. Og det er de ikke lige gode til alle sammen, siger Bettina Østergaard.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kommunen

Sønderborg Kommune mener, at sagsbehandlerne er klædt ordentlig på at vejlede familierne, de har kendskab til de forskellige handicap og en god viden om kommunens tilbud. Dog erkender de, at der har været stor udskiftning af sagsbehandlere i Børn og unge team handicap. Det kan tage lidt tid, inden de er klædt godt nok på.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. september 2023 Samfund, Sønderborg

Center for Verdensmål inviterer børn og voksne til motionsdag

23. september 2023 Samfund

Fredag den 13. oktober er der både skolernes Motionsdag og Danmarks Motionsuge. Center for Verdensmål samarbejder med fire skoler, Sønderborg Familie og Firma Sport, legepladsproducenter Kompan, Chris MacDonald fra Just Human og Sønderborg Forsyning. Om formiddagen er målgruppen børn og unge og om eftermiddagen er det virksomheder. Arrangementet finder sted ved den gamle militære forhindringsbane […]

Læs mere...