FV19: Få overblikket over det lokale folketingsvalg i Sønderborg

6. juni 2019 FV19

Socialdemokratiets Benny Engelbrecht fra Adsbøl fik flest personlige stemmer i Sønderborg Kommune. og du kan se hvor mange personlige stemmer hver enkelt kandidat har fået i Sønderborg Kommune her.

Valghandlingen er overstået og statsministeren har taget konsekvensen af valgresultatet og indgav klokken 11 sin afskedsbegæring til Dronningen, hvilket betyder, at den såkaldte Dronningerunde er sat igang.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Sønderborg kæmper seks Sønderborg kandidater om en af de 179 pladser i Folketinget og det er antallet af de personlige stemmer der afgøre, hvem der er inde og hvem der ud.

SønderborgNYT følger optællingen af de personlige stemmer fra de 17 valgsteder i Sønderborg og når resultat er kendt, kan du se hvem der fik flest personlige stemmer i de enkelte valgkredse og i hele Sønderborg Kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

SønderborgNYT talte i nat med de lokale folketingskandidater, hvor vi fik de første kommentarer fra de Sønderborgs kandidater.

Ellen Trane Nørby fra Venstre mener, at vælgerne har belønnet Venstre for de seneste fire års arbejde, Stefan Struck Krongborg fra Alternativet er skuffet over Alternativets valgresultat i Sønderborg, Jan Rytkjær Callesen fra Dansk Folkeparti, mener, at Venstre og Socialdemokratiet har kopieret Dansk Folkepartis udlændingepolitik, Bo Kleis Christensen fra Nye Borgerlige godkender valgresultatet i Sønderborg,  Søren Tylvad fra Det Konservative Folkeparti har fået ny energi til at arbejde videre lokalt og Benny Engelbrecht fra Socialdemokratiet er pavestolt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Borgmester Erik Lauritzen udtalte til SønderborgNYT, at han er er glad for sit partis valgresultat i Sønderborg og byrådsmedlem Peter Hansen fra Venstre glæder sig over Venstres fremgang.

De såkaldte listestemmer er talt op, og hvis du vil se, hvilke partier der blev stemt på i din valgkreds, så kan du finder resultaterne her:

Artiklen fortsætter under annoncen

SønderborgNYT følger det lokale folketingsvalg i Sønderborg med kommentarer og reaktioner, når de personlige stemmer er talt op.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk