Jesper Thorn jazzer i Sønderborghus

14. april er der jazz i Sønderborghus. Arkivfoto: Ole Kæhler
14. april er der jazz i Sønderborghus. Arkivfoto: Ole Kæhler
3. april 2024 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Søndag den 14. april er Sønderborg Jazzclub klar med den næste koncert – denne gang med Jesper Thorn. Det foregår på Sønderborghus kl. 15.

Den danske bassist og komponist Jesper Thorn er kendt for sin dybt personlige lyd, både på bassen og i sit kompositoriske univers. Han er en musiker, der blotlægger sine inderste tanker, følelser og konflikter og stræber efter at løsne op for dem i musikken.

Akustiske instrumenter møder knitrende elektroniske flader og skaber et tredimensionelt lydunivers med elementer af Debussy og lyrisk improvisation i ordløs historiefortælling, når Jesper Thorn og hans musikalske venner giver koncert, skriver jazzklubben.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jesper Thorn har udgivet tre fine albums. I 2021 fik han en DMA for albummet Boy og i 2023 udkom Dragør til fremragende anmeldelser.  Til koncerten i Sønderborg optræder Jesper Thorn sammen med Tobias Wiklund, schweiziske Marc Meán, Cecilie Strange og Andreas Bernitt. De fem musikere smelter sammen i gensidig forståelse og fortolkning af Thorns tanker og kompositioner. De mødes i et meget rørende udtryk, hvor vemod, mol og melankoli er dominerende.

15. april 2024 Politik, Sønderborg

Oprensningen af Himmark Strand kom et skridt nærmere

15. april 2024 Politik

Regeringen har netop aftalt at sætte 550 millioner kroner af til oprydningen af de danske generationsforureninger. Aftalen sikrer en solid finansiering til første fase af regionernes fortsatte arbejde med oprydningerne, og en af dem er Himmark Strand på Als. Det er et vigtigt skridt, der baner vejen for, at oprydningen på Nordals kan komme i […]

Læs mere...