Kampagne: Kør bil når du kører bil

13. september 2013 Uncategorized

Politiet i Syd- og Sønderjylland har i disse dage ekstra fokus mod uopmærksomme bilister, indstiller GPS, læser i papirer eller bladrer på mobilen, mens de kører.

På klistermærker sat på spejle på en lang række rastepladser rundt om i landet står der ”Sæt håret nu”r . På offentlige p-pladser minder store plakater bilisterne om at indstille GPS´en, inden man kører. På en lang række rastepladser er der malet ”Ring og sms inden du kører” på asfalten.

Artiklen fortsætter under annoncen

Adskillige trafikuheld skyldes at nogle kører bil som blinde.

Adskillige trafikuheld skyldes at nogle kører bil som blinde.

Formålet er at minde trafikanterne om, at uopmærksomhed er skyld i hver tredje trafikulykke, og derfor er det vigtigt, at vi bliver bedre til at koncentrere os om kørslen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kører som blinde

– Hvis du er optaget af alt muligt andet end at køre bil, så kan du nemt overse andre trafikanter. Det svarer groft sagt til at køre med en pose over hovedet og er hvert år skyld i voldsomme ulykker, der kunne have været undgået, siger Jon Schwartz, projektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Politikontrol bakker op Det er Rådet for Sikker Trafik og TDC der står bag kampagnen ”Kør bil, når du kører bil”.

Foruden en ny kampagnefilm i tv vil man rundt i landet kunne møde kampagnens budskaber på cirka 1800 plakater på ungdomsuddannelser, køreskoler, indkøbscentre og p-pladser. Desuden sætter politiet i hele landet ind med en kontrol af uopmærksomme trafikanter frem til den 15. september.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. oktober 2023 Kultur, Sønderborg

Oplev nattestemning som i 1864 på Dybbøl Banke

4. oktober 2023 Kultur

Natten sænker sig over slagmarken, og alt er tyst som i graven. I skanser og løbegrave kryber de trætte soldater sammen, men officererne sørger for, at vagten ikke sover. For i ly af mørket kan fjenden snige sig frem. Krig føres i alle 24 timer i døgnet, men nattens strabadser kan være svære at sætte […]

Læs mere...