Kasernes øvelsesområde bør fredes

14. maj 2013 Uncategorized

Når Sønderborg Kaserne lukker næste år, bliver øvelsesområdet ved Kær Vestermark overflødigt.

Og Sønderborg Kommune har givet udtryk for, at den er mere interesseret i øvelsesområdet end i de gamle bygninger, som bliver tomme, når sergentskolen flytter.

Danmarks Naturfredningsforening ønsker området fredet, fordi området har været uopdyrket i 50 år. Landskabet er smukt – og skal kunne bruges af flest muligt.

– Sønderborg er en af de kommuner, der har færrest grønne områder. Derfor er det vigtigt at bevare arealet, så flest mulig kan få glæde af det”, siger Andreas Andersen, DN i Sønderborg, til TV Syd.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han peger også på, at hele området har en kulturhistorisk betydning. Det var her i området, at tyskerne gik i land i forbindelse med slaget på Dybbøl i 1864.

Det historiske gør, at Historiecenter Dybbøl Banke støtter forslaget om fredning.

En fredning vil blokere for de planer, som bl.a. den socialdemokratiske borgmesterkandidat, Erik Lauritzen, har lanceret om, at øvelsesområdet kan omdannes til en ny bydel.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
13. maj 2021 Kultur, Sønderborg

Sådan er Corona-reglerne for Sønderborg Sommer Revy

13. maj 2021 Kultur

Sønderborg Sommer Revy har modtaget myndighedernes restriktioner og de siger, at gæster gerne må sidde sammen i grupper med under en meters afstand, såfremt gruppen i forvejen har tæt kontakt med hinanden eller normalt ses på tilsvarende vis. En gruppe kan bestå af fra to og op til 60 personer. ”Vi er derfor i gang […]

Læs mere...