Kasernes øvelsesområde bør fredes

14. maj 2013 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

Når Sønderborg Kaserne lukker næste år, bliver øvelsesområdet ved Kær Vestermark overflødigt.

Og Sønderborg Kommune har givet udtryk for, at den er mere interesseret i øvelsesområdet end i de gamle bygninger, som bliver tomme, når sergentskolen flytter.

Danmarks Naturfredningsforening ønsker området fredet, fordi området har været uopdyrket i 50 år. Landskabet er smukt – og skal kunne bruges af flest muligt.

– Sønderborg er en af de kommuner, der har færrest grønne områder. Derfor er det vigtigt at bevare arealet, så flest mulig kan få glæde af det”, siger Andreas Andersen, DN i Sønderborg, til TV Syd.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han peger også på, at hele området har en kulturhistorisk betydning. Det var her i området, at tyskerne gik i land i forbindelse med slaget på Dybbøl i 1864.

Det historiske gør, at Historiecenter Dybbøl Banke støtter forslaget om fredning.

En fredning vil blokere for de planer, som bl.a. den socialdemokratiske borgmesterkandidat, Erik Lauritzen, har lanceret om, at øvelsesområdet kan omdannes til en ny bydel.

22. februar 2024 Augustenborg, Politik

Kommunen skal finde en der vil købe en del af Augustenborgs tidligere rådhus

22. februar 2024 Augustenborg

For at sikre lægedækning i Augustenborg fremadrettet, vil parterne bag budgetaftalen have lavet et attraktivt sundhedshus i det gamle rådhus i Augustenborg, som i dag huser Kunstværket. Med valget af det tidligere Rådhus til et kommende Sundhedshus, bliver en del af bygningen overflødig, fordi sundhedshuset kan rummes i det gamle rådhus uden de sidebygninger, der […]

Læs mere...