Ny lokalplan giver plads til 16 nye rækkehuse

1. juni 2022 Politik
Guderup. Foto: Sønderborg Kommune
Guderup. Foto: Sønderborg Kommune

Teknik-, By- og Boligudvalget indstillede på sit seneste møde til Byrådet, at godkende lokalplanen, der gør det muligt at bygge op til 16 nye rækkehuse i det eksisterende boligområde ved Jeppesdam, Tingholm og Kildebæk i Guderup

”Guderup er en af vores vigtige byer på Nordals og et attraktivt sted at bo. Nu giver vi plads til nye, almene familieboliger med egen have. Lokalplanen understøtter vores vision om at skabe en kommune med attraktive steder at bo både i de større samt i de mindre byer. Der skal være et varieret tilbud med byggegrunde, rækkehuse og lejligheder. Og i Guderup bliver tilbuddet nu udvidet, siger Kirsten Bachmann, der er formand for Teknik-, By- og Boligudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er Nordborg Andelsboligforening, der ønsker at bygge 16 familieboliger med egen have i området. Rækkehusene skal ligge ved Kildebæk, hvor der i forvejen er rækkehuse.

Lokalplanen giver desuden lov til yderligere 8-10 rækkehuse ved Jeppesdam og Tingholm. Et grønt område i midten af boligbebyggelsen skal bevares og udlægges til rekreativt område.

“Vi tror at de nye boliger kan være attraktive for folk der vil sælge parcelhuset men gerne vil blive boende i Guderup-området og vi håber, at det kan skubbe lidt til boligmarkedet, og at der så flytter nogle børnefamilier ind i parcelhusene, som kan være med til at understøtte daginstitutioner, skoler og foreningsliv”, siger udvalgsmedlem Tage Petersen fra Venstre.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lokalplanen giver også liv i et tidligere botilbud på Jeppesdam, som i dag ikke bliver brugt.

”Det glæder mig, at lokalplanen gør det muligt at omdanne en institution, som har stået tom i mange år, til almene familieboliger. Lokalplanen giver mulighed for den fortsatte udvikling af Nordals, som Byrådet har sat i gang. Der er desuden kommet en del høringssvar, og forvaltningen har lyttet og forsøgt at imødekomme ønskerne”, siger Kristian Beuschau, der er næstformand i udvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lokalplanen skal også godkendes af Økonomiudvalget samt endeligt godkendes i Byrådet den 22. juni.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. februar 2023 Kultur, Sønderborg

Prøv om du kan klar en vagt anno 1864 i skansen

4. februar 2023 Kultur

Prøv om du kan holde til en vinterdag i krigen 1864, hvor kulden bider, og dine fødder er våde. Dine fingre er iskolde, men geværet kan ikke lades med luffer på. Vandet i din feltflaske er frosset, og den sidste rest brændevin er drukket. Tilbage i mandskabsbarakken er der godt og varmt, men at forlade […]

Læs mere...