Oplev arbejderlivet i Cathrinesminde Teglværk

14. juli 2020 Kultur

Takket være frivillige fra lokalområdet kan Museum Sønderjylland også i år – og på trods af corona – tilbyde ekstra aktiviteter på Cathrinesminde Teglværk. Museets besøgende kan derfor få et glimt af livet og arbejdet fra teglværkernes blomstringstid ved Flensborg Fjord omkring 1900-tallet.

Gæsterne kan opleve fortællinger om både arbejdet på teglværket og familiernes hverdag. Man kan høre om det krævende arbejde i ringovnen, få en sludder med kvinderne i arbejderboligerne fra 1890’erne eller kaste sig over gamle børnelege samt bygge med små teglsten, skriver Museum Sønderjylland.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tag familien under armen og oplev historiens vingesus i teglværkets autentiske miljø og nyd stedets flotte omgivelser ved Flensborg Fjord. Aktiviteterne er gratis, når entréen til museet er betalt.

Program

Kl. 11.00 Cathrinesminde Teglværk åbner

Kl. 12-16 Liv i arbejderboligen fra 1890erne

Kl. 12-16 Gamle børnelege foran arbejderboligerne

Kl. 13.00 Omvisning/fortælling – start ved indgangen

Kl. 14.30 Omvisning/fortælling – start ved indgangen

Kl. 17 Cathrinesminde Teglværk lukker

Artiklen fortsætter under annoncen

Arrangementet finder sted alle dage i uge 30

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. september 2022 Politik, Sønderborg

Tirsdag afgøres det om Skøjtebanen kommer op

30. september 2022 Politik

Skøjtebanen i Sønderborg åbner normalt hvert år i november eller december afhængig af vejret. Elforbruget til opbygning og til at fryse is på banen er højt. Det samme er de tekniske vedligeholdelsesomkostninger. På tirsdag skal Teknik-, By- og Boligudvalget beslutte, om Skøjtebanen skal stilles op eller om den ikke skal. Forvaltningen anbefaler, at skøjtebanen ikke […]

Læs mere...