Politiet er klar med masser af fotovogne

28. januar 2015 Uncategorized

Nu kan det komme til at koste dig kassen, hvis du låner din bil ud til en, der har det med at køre for stærkt.

Fra februar træder nye regler nemlig i kraft, som betyder, at det er ejeren og ikke føreren af bilen, der får bøden, hvis hastigheds-grænsen overtrædes med højst 30 procent. Dermed fjernes den tunge administrative byrde, det kan være at identificere den fører, der har brudt fartgrænserne.politi1

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er også i februar, politiets 75 nye fartkontrolbiler triller ud på vejene. Hidtil har der kun været 25 fotovogne, men nu firedobles antallet altså til 100. Samtidig har bilerne fået installeret nyt, digitalt udstyr. De har blandt andet fået 3D-laserudstyr og kan genkende nummerplader.

Det gælder liv og førlighed

Bilernes placering er blevet valgt ud fra, hvor der ofte sker færdselsuheld. Også befolkningstal og det gennemsnitlige antal kørte kilometer i politikredsene er blevet taget med i ligningen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Målet er, at samfundet fra 2020 højst må acceptere, der dræbes 120 personer i trafikken om året. Samtidig må højst 1.000 komme alvorligt til skade og 1.000 lettere til skade.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. september 2023 REGIONALT, Samfund

Vejarbejde nord og syd for grænseovergangen ved Frøslev

22. september 2023 REGIONALT

Politiet opfordrer borgere til at krydse grænsen på en af de mindre grænseovergange, der ligger vest for Frøslev, fordi de forventer meget kø. Her er grænseovergange i Vilmkær, Sofiedal, Bøgelhus og Pebersmark. Det skyldes et større vejarbejde på begge sider af grænsen, skriver politiet i en pressemeddelelse. Renoveringen af asfalten på de to kontrolområder ved […]

Læs mere...