Politiet er klar med masser af fotovogne

28. januar 2015 Uncategorized

Nu kan det komme til at koste dig kassen, hvis du låner din bil ud til en, der har det med at køre for stærkt.

Fra februar træder nye regler nemlig i kraft, som betyder, at det er ejeren og ikke føreren af bilen, der får bøden, hvis hastigheds-grænsen overtrædes med højst 30 procent. Dermed fjernes den tunge administrative byrde, det kan være at identificere den fører, der har brudt fartgrænserne.politi1

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er også i februar, politiets 75 nye fartkontrolbiler triller ud på vejene. Hidtil har der kun været 25 fotovogne, men nu firedobles antallet altså til 100. Samtidig har bilerne fået installeret nyt, digitalt udstyr. De har blandt andet fået 3D-laserudstyr og kan genkende nummerplader.

Det gælder liv og førlighed

Bilernes placering er blevet valgt ud fra, hvor der ofte sker færdselsuheld. Også befolkningstal og det gennemsnitlige antal kørte kilometer i politikredsene er blevet taget med i ligningen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Målet er, at samfundet fra 2020 højst må acceptere, der dræbes 120 personer i trafikken om året. Samtidig må højst 1.000 komme alvorligt til skade og 1.000 lettere til skade.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. januar 2022 Gråsten, Uddannelse

Gråsten Landbrugsskole fejrede 19 nyuddannede produktionsledere

28. januar 2022 Gråsten

Forleden blev der holdt dimissionsfest for de 19 nyuddannede produktionsledere på Gråsten Landbrugsskole, skriver landbrugsskolen i en pressemeddelelse. Skolen har været meget begejstret for holdet, som startede på skolen i august sidste år. Lærer Inger Schultz sagde bl.a. i hendes tale til produktionslederne: ”Vi er i lærerstaben fulde af beundring over, at I som hold […]

Læs mere...