Positivt regnskab fik barsk kritik

24. april 2013 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Sønderborg Kommunes forvaltninger har ikke brugt alle de penge, som Byrådet har bevilget til specifikke ting. Og selvom det lyder pragtfuldt, at der er kroner i overskud, så skal der kigges grundigt efter, om forvaltningerne har leveret den vare, som politikerne bad om.

– Jeg synes nu det er dejligt, at forvaltningerne har plukket de lavthængende frugter, så der er sparet, siger Peter Jørgensen fra Venstre. Han glæder sig over den positive bølge og rider videre på den – i håbet om at flere frugter hænger, så de kan gribes.

Artiklen fortsætter under annoncen

Erik Lorensen giver ikke Socialdemokratene æren for sorte tal i regnskabet.

Lige så positiv er Erik Lorenzen fra Fælleslisten, der lige får tilføjet, at det gode regnskab bestemt ikke skyldes Socialdemokraterne.

Negative tanker

Knap så begejstret er Frode Sørensen fra Socialdemokraterne, der har på fornemmelsen, at der er nogle ting, der ikke blev, som politikerne ønskede det.

– Vi skylder vores områder nogle penge og nu må vi finde frem til, hvor servicen er blevet ringere. Er det de ledige og de udsatte brøn, der er blevet forsømt, spørger han i Byrådssalen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Partifællen Jesper Kock supplerer med at sige, at tingene skal kigges grundigt igennem.

– Der er noget galt, når de budgetterede penge ikke er brugt, siger han.

Meget halter

– Børn med særlige behov har holdt for i de besparelser, der har været. Og det er også indenfor deres område, vi har Danmarksrekord i klagesager, siger Karen Damm, der kan fortælle, at der desuden er mellem 60 og 200 kvikke børn fra udsatte familier, der ikke går i skole.

– Vi  gør langt fra det bedste for børnene og havde det handlet om hunde i stedet, så havde vi fået Dyreværnet på nakken, siger hun. Karen damm anbefaler, at spare-iveren lægges på hylden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Embedsmænd sparede

– Det er forvaltningerne selv, der har været inde og spare. Blandt andet i Jobcenter er der sparet 18 millioner kroner. Set i lyset af, at byrådsmedlem Peter Hansen bruger polske svejsere i sine virksomheder, fordi der mangler danske svejsere, så kunne der have været brugt penge på nogle svejsekurser, siger Erik Lauritzen fra Socialdemokraterne.

– Der er også skåret hårdt indenfor Børn og Uddannelse og det kan sagtens ende med, at de besparelser i sidste ende bliver rasende dyre, siger socialdemokraten.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jan Prokopek opfordrer byrødderne til at fatte sig i korthed, så tiden ikke løber fra dem.

– Jamen når Aase Nyegaard leder møderne, så kan vi da bare snakke løs, siger Erik Lauritzen smilende. Slutteligt beder han om tal på, hvor mange ledige, som Jobcenter ikke gør det mindste for og hvor mange børn, der ikke er i skole, selvom de burde være det.

– Og så ser vi nu, at vi kunne have bedt Jobcenter hjælpe alle dem , som vi fyrede i Park og Vej. Pengene var der jo og det vidste Jobcenter, der alligevel ikke ville bruge tid og penge på den gruppe mennesker, siger Erik Lauritzen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Konklusionen på drøftelsen af regnskabet er, at flertallet er glade og mindretallet tvivler på, om borgerne har fået den service, som politikerne bad om.