Regionskandidater fik spørgetid i regionen

16. maj 2013 Politik

Region Syddanmark havde forleden inviteret kandidater, der stiller op til regionsvalget i november, til informationsaften om region Syddanmark, og spørgelysten var stor hos de fremmødte.

 Er det staten eller regionen, der bestemmer, hvor de nye lægehelikoptere skal placeres, hvornår er man inhabil som regionsrådsmedlem, hvorfor bliver der flere og flere psykiatriske patienter? De tre direktører i Region Syddanmarks direktion måtte svare på rigtig mange spørgsmål fra de fremmødte kandidater i regionsrådssalen, hvor regionen havde inviteret interesserede kandidater til informationsaften om Region Syddanmark.

Artiklen fortsætter under annoncen

Regionsrådsformand Carl Holst bød deltagerne velkommen og lagde vægt på, at der er mange eksempler på ting, som kun er blevet til noget, fordi et folkevalgt syddansk regionsråd har kæmpet for det.

– Når vi i 2015 skal tage første spadestik til Nyt OUH i Odense, kan vi tænke tilbage på, at det nye sygehus kun er blevet til noget fordi et syddansk regionsråd ville det. Og når vi er på vej med et udbygget specialsygehus i Sønderborg, er det kun fordi et syddansk regionsråd ville det. Sådan er der masser af eksempler på, hvor regionsrådet har gjort og gør en forskel.

Artiklen fortsætter under annoncen

De tre direktører i Region Syddanmarks direktion, regionsdirektør Mikkel Hemmingsen, sundhedsdirektør Jens Elkjær og psykiatri- og socialdirektør Jacob Stengaard Madsen fortalte deltagerne om hver deres opgaveområder og svarede efterfølgende på spørgsmål.

Der var mødt ni kandidater op til arrangementet, og Region Syddanmark inviterer til endnu en informationsaften for kandidater den 11. juni, kl. 18.30.

Der er valg til regionsrådet den 19. november 2013 – samme dag som der er kommunalvalg.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. juni 2022 Sønderborg, Frivillige

Jesper Damm Andersen præsident for Rotary

28. juni 2022 Sønderborg

Drift- og logistikchef hos SIB Byggeri, Jesper Damm Andersen, er med virkning fra 1. juli præsident i Sønderborg Rotary Klub. På posten afløser han vicedirektør i Salus Boligadministration, Lisbeth Jakobsen, der har beklædt præsidentposten de seneste 12 måneder, skriver SIB. Jesper Damm Andersen, Lisbeth Jakobsen, udgør sammen med statsautoriseret revisor i EY og præsident elect […]

Læs mere...