Rettidig omhu forklarer god kommune-økonomi

15. april 2013 Politik

Med overskuddet på 258 mio. kr. i 2012 høster Sønderborg Kommune frugterne af de senere års fokus på god økonomistyring og rettidig omhu, siger Venstres borgmesterkandidat Peter Hansen.

– En sund økonomi er helt nødvendig for at sikre velfærden. Stærk økonomistyring har derfor været en af Venstres klare prioriteter i byrådet, og det er meget tilfredsstillende at det har givet resultat, siger borgmesterkandidaten.
Det flotte resultat viser, at kommunen står godt rustet til de kommende års økonomiske udfordringer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Peter Hansen forklarer kommuneøkonomien med ordene: Rettidig omhu.

– Men vi må ikke hvile på laurbærerne, så vi skal fortsætte med at effektivisere kommunen. Vores økonomiske fokus skal hele tiden være, at køre lidt længere på literen, siger Peter Hansen.
Med et overskud i kommunens regnskab bør debatten om skattestigninger i kommunen nu lukkes én gang for alle, mener Peter Hansen.

– Selv i en krisetid kan vi konstatere, at kommunens økonomi er grundlæggende sund. Der er med andre ord ingen grund til at gøre det dyrere at bo i Sønderborg. Vi bør i stedet have fokus på, at skabe vækst og arbejdspladser,” siger Venstremanden.

Skrevet af: Ole [email protected]
6. december 2023 Politik, Sønderborg

Tysk rederi vil sejle faste ture mellem Flensborg og Sønderborg

6. december 2023 Politik

Et tysk rederi har henvendt sig til Sønderborg Havn og Sønderborg Kommune med ønske om at starte en fast turbåd mellem Flensborg og Sønderborg fra midten af marts måned. Rederiet ønsker at sejle to til tre gange dagligt med op til 50 passagerer mellem Flensborg og Sønderborg til ultimo oktober. Sikkerhedsregler siger, at området, hvor […]

Læs mere...