Rygepolitiken omfatter nu også såkaldte E-cigaretter

24. april 2013 Politik

Efter en høringsrunde er det kommet frem, at både rygere og ikke-rygere er tilfredse med kommunens rygepolitik. Dog har der været et ønske om, at E-cigaretter skulle ligestilles med rigtige cigaretter.

Det er Byrådet, der skal godkende beslutninger om, at de batteridrevne cigaretter skal omfattes i samme regler, som dem af tobak.

– Jeg ser nu gerne, at vi helt forbyder rygning i arbejdstiden, som det sker andre steder. Der er regnet på, at fire cigaretter om dagen er lig med en times arbejde, siger sundhedsformand Jesper Rosanes. Han er for at rygere selv finanserer deres rygetid.

Artiklen fortsætter under annoncen

Helge Larsen ser helst ikke, vores sundhedsiver gør, at overvægtige skal arbejde mere for samme løn, selvom de ikke er så hurtige, som de slanke og trænede – og han vil ikke forbyde rygere at ryge udendørs.

– Det er at gå for vidt. Vi ender med at ansætte efter sundhedsform og vægt og den går ikke, siger næstformand for sundhedsudvalget, Helge Larsen.

Flertallet mener, at ikke-rygere ikke påtvinges tobaksrøg, når der alene ryges udendørs og de kan sagtens gå med til, at dampen fra E-cigaretter kaldes røg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jesper Rosanes bakker ikke op om det forslag, der blev stemt igennem Byrådet, så det sendes videre med stemmerne 30-1.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. august 2021 Erhverv, Sønderborg

Plantorama inviterer til fødselsdag

4. august 2021 Erhverv

Søndag den 15. august byder Plantorama i Center Øst på Corona-forsinket sensommerfødselsdag med rundstykker, kage og gode tilbud i hele centeret – og alle er naturligvis inviteret. ”Vi har ventet længe på at kunne fejre denne fødselsdag, og derfor er jeg helt sikker på, at det bliver et brag af en fest her i centeret, […]

Læs mere...