Skal Sønderborg meldes ud af kommuneforeningen?

7. april 2013 Politik

– Som lokalpolitiker og fordi alle kommuner er medlem af KL, har jeg formelt et medansvar i KL’s uforsonlige fremfærd i konflikten. Jeg er bare aldrig blev spurgt. Måske skulle vi i Byrådet overveje at melde os ud af foreningen KL, skriver Jørgen Jørgensen fra SF på facebook.

– Som lokal SF’er er jeg fortørnet over den hårde fremfærd fra KL’s side i overenskomstforhandlingerne med lærerne, skriver Jørgen Jørgensen. Han er stærkt forundret og utilfreds med, at finansminister Bjarne Corydon tilsyneladende gør sig til part i konflikten. Jørgen Jørgensen efterlyser respekten for den danske model, hvor arbejdsmarkedets parter selv forhandler sig frem til en ny overenskomst. I frie forhandlinger vel at mærke, og ikke styret af “lokumsaftaler” i Finansministeriet.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Det værste er næsten den måde KL i deres retorik nedgør lærerne og deres arbejde. Det er et hårdt job at være lærer i den danske folkeskole anno 2013. Det er ikke et job der bare kan ”normaliseres”, som hævdet af finansministeren. For det er ikke et normalt job. Det er ikke et almindeligt lønarbejderjob, men en gerning, med specielle personlige relationer mellem elev, lærer og forældre. Det kan regnedrengene i Finansministeriet åbenbart ikke forstå, skriver lokalpolitikeren.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. oktober 2022 Sønderborg, Frivillige

Nu kan du få et gratis førstehjælpkursus

5. oktober 2022 Sønderborg

Region Syddanmark i samarbejde med Dansk Folkehjælp tilbyder gratis førstehjælpskurser til borgere, der er – eller ønsker at være – en del af den landsdækkende Hjerteløber-ordning. Hjerteløbere tilkaldes, hvis der sker et hjertestop i et område tæt på dem, og de er ofte fremme og yder førstehjælp i de afgørende minutter, indtil ambulancen kommer frem. […]

Læs mere...