Skal Sønderborg meldes ud af kommuneforeningen?

7. april 2013 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

– Som lokalpolitiker og fordi alle kommuner er medlem af KL, har jeg formelt et medansvar i KL’s uforsonlige fremfærd i konflikten. Jeg er bare aldrig blev spurgt. Måske skulle vi i Byrådet overveje at melde os ud af foreningen KL, skriver Jørgen Jørgensen fra SF på facebook.

– Som lokal SF’er er jeg fortørnet over den hårde fremfærd fra KL’s side i overenskomstforhandlingerne med lærerne, skriver Jørgen Jørgensen. Han er stærkt forundret og utilfreds med, at finansminister Bjarne Corydon tilsyneladende gør sig til part i konflikten. Jørgen Jørgensen efterlyser respekten for den danske model, hvor arbejdsmarkedets parter selv forhandler sig frem til en ny overenskomst. I frie forhandlinger vel at mærke, og ikke styret af “lokumsaftaler” i Finansministeriet.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Det værste er næsten den måde KL i deres retorik nedgør lærerne og deres arbejde. Det er et hårdt job at være lærer i den danske folkeskole anno 2013. Det er ikke et job der bare kan ”normaliseres”, som hævdet af finansministeren. For det er ikke et normalt job. Det er ikke et almindeligt lønarbejderjob, men en gerning, med specielle personlige relationer mellem elev, lærer og forældre. Det kan regnedrengene i Finansministeriet åbenbart ikke forstå, skriver lokalpolitikeren.

25. februar 2024 Politik, Sønderborg

SF sætter John Brandt i spidsen til kommunalvalget

25. februar 2024 Politik

SF Sønderborg har på et opstillingsmøde enstemmigt valgt John Brandt som spidskandidat til det kommende kommunalvalg, der finder sted i november 2025. John Brandt er 31 år, bor i Sønderborg, og arbejder som kirketjener i folkekirken. Han er tidligere forperson for LGBTQ+ Sønderborg, hvor han har været med til at stifte foreningen og arrangere Sønderborgs […]

Læs mere...