Skole-Street-håndbold i Skansen

28. oktober 2014 Uncategorized

Pressemeddelelse:

Håndboldforeningerne i Sønderborg Kommune og SønderjyskE Herrehåndbold er gået sammen for at få flere unge mennesker til at interessere sig for håndbold og være aktive i håndboldforeningerne i kommunen.

Baggrunden for dette er, at håndboldforeningerne i hele Danmark har oplevet et til dels stærkt faldende medlemstal – dette gælder også i boldSønderborg Kommune. På den baggrund har Dansk Håndbold Forbund i samarbejde med Danmarks Idrætsforbund lanceret projektet ”Knæk Kurven”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Som første store initiativ afholdes der derfor i samarbejde med kommunens folkeskoler et ”Skole-Street håndboldstævne” for 2. og 3. årgang.

Stævnet afvikles fredag den 14. november 2014 fra kl. 9.00-13.30 i ”Broager Sparekasse Skansen” med deltagelse af knap 500 elever fra forskellige folkeskoler i Sønderborg Kommune.

Ud over selve stævnet vil der være andre sjove aktiviteter som skud på mål, fartmåler og andre håndbold-relaterede udfordringer. Der er også mulighed for at møde ligaspillerne fra SønderjyskE, som også deltager aktivt i håndboldstævnet denne dag.

Artiklen fortsætter under annoncen

Én af initiativtagerne er Christina Wagner, aktivitetsformand i Vidar-Ulkebøl Håndbold, som glæder sig meget til håndboldstævnet den 14. november:

”Vi håber selvfølgelig, at der vil være børn, der får lyst til også at prøve håndbold i en af kommunens klubber. Jeg ser dog også arrangementet som et bindeled mellem skole og forening. Den nye skolereform ønsker jo netop det” udtaler hun.

Også Karsten Schøn fra håndboldklubben hf Sønderborg er glad for, at der nu gøres en indsats for at få mere fokus på håndboldsporten: ”Sønderborg har jo en stor håndboldtradition, og alle håndboldklubber i kommunen har jo gode & sunde ambitioner med at udvikle egne spillere. Det er vigtigt for os, at de lokale talenter bliver længst muligt i vore lokale klubber.

Artiklen fortsætter under annoncen

Cheftræner for SønderjyskE’s Håndboldherrer ser en stor potentialemulighed i fremtiden:

”Jeg er enormt glad for, at vores samarbejdsklubber i kommunen har taget initiativet til at få vendt tilbagegangen i medlemstallet. Det giver større mulighed for, at der også i fremtiden vil være lokale spillere på Sønderjyskes ligahold.  Både på tilskuerfronten og i erhvervslivet oplever vi en rigtig stærk lokal opbakning, og det styrkes af, at det er egne lokale spillere, der trækker i trøjen”.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. september 2023 Samfund, Sønderborg

Kong Christian Xs Bro lukkes for al trafik

22. september 2023 Samfund

Sønderborg Kommune udfører det årlige eftersyn af Kong Christian Xs Bro og i den forbindelse spærres broen for al trafik. Lukningen sker onsdag den 27. september fra klokken 22.00 til torsdag den 28. september klokken 04.00 og gælder kørende trafik samt cyklister og gående, skriver Sønderborg Kommune. Der vil blive sat busser ind mellem togstationen […]

Læs mere...