Snart koster det at køre fuld i bil i andre EU-lande

24. juli 2014 Uncategorized

Danskerne skal snart vænne sig til at køre efter hastighedsgrænserne i Tyskland. I hvert fald hvis det står til EU-Kommissionen, der vil have ændret en lov, så danskerne ikkegrænse længere kan snige sig uden om bøder. Det har danskerne hidtil haft mulighed for på grund af vores EU-forbehold, oplyser tvsyd.

Artiklen fortsætter under annoncen

I maj gav EU-Domstolen kommissionen ret i, at en lov om trafikbøder er vedtaget på et forkert retsgrundlag. Den har indtil nu hørt ind under politisamarbejdet. Danmark har på grund af retsforbeholdet været undtaget – indtil nu – sammen med Irland og Storbritannien.

Ved at direktivet kommer ind under trafiksamarbejdet, bliver de tre lande nu også omfattet af reglerne. Når ændringen er gennemført, kan danske bilister også forvente at blive straffet for at køre for hurtigt, uden sele, med mobilen mod øret eller med spiritus eller stoffer i blodet i andre EU-lande.

EU-forbeholdet gør det umuligt for andre EU-lande at opkræve bøder hos danskere.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
13. maj 2021 Samfund, Sønderborg

Babyboom i Sønderborg

13. maj 2021 Samfund

Der er født 10 procent flere babyer i Sønderborg i første kvartal 2021 end året før og det ligger noget over landsgennemsnittet der viser, at der er født 3,4 procent flere babyer i Danmark – og faktisk er der tale om hele 7,2 procent flere babyer i marts end samme måned for et år siden. […]

Læs mere...