Snart trafik i Løngang igen

26. maj 2014 Uncategorized

Efter to måneders lukning af Løngang og Brandtsgade på grund af fornyelse af vandrør, er det nu snart igen muligt at køre den direkte vej mod byens centrum. Arbejdet med renoveringen er gået planmæssigt, og entreprenørfirmaet Arkil har haft en sikker arbejdsplads. Arbejdet afsluttes onsdag. Artiklen fortsætter under annoncen

dk/wp-content/uploads/2013/11/trafik.jpg” alt=”trafik” width=”275″ height=”183″ />

Selvom 550 meter vandførende jernrør fra ’50-erne skulle erstattes med nye plastrør, var det ikke nødvendigt at grave hele gaden op. Ved hjælp af styret underboring er der boret under vejen. Der er boret en række huller i asfalten for at kontrollere knudepunkter for andre ledninger og kloakrør, og for at mudder fra boringen kunne løbe fra.

Flere vandbrud i det forgangne år

Renoveringen blev sat i værk efter at der har været tre større brud på vandledningerne i det forgangne år.

– Det er altid irriterende, når man pludselig står uden vand, så selvfølgelig skulle rørene skiftes, siger Susanne Vesten, Projektleder hos Sønderborg Forsyning.

Der er allerede foretaget mange fornyelser af vandrør i kommunen, og udskiftningen prioriteres ud fra antal brud og alder på rørene.

Sønderborg Forsyning leverer vand til halvdelen af Sønderborg Kommunes indbyggere. Den anden halvdel får vand fra private vandværker.

I 2013 leverede Sønderborg Forsyning 2,5 millioner kubikmeter vand til kunderne. Det svarer til et areal som en fodboldbane, med en dybde på 500 meter – højere end Eiffeltårnet.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk