Sønderborg Aftenskole klar med kurser til de strikke-glade

25. oktober 2016 Samfund
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Strikkesæsonen er i gang. Rundt omkring i hele Sønderborg kommune strikker vi – i grupper, cafeer eller bare derhjemme.

Gad vide hvor mange vi er?

Da DOF Sønderborg Aftenskole præsenterede Hanne Falkenberg kom der straks 80 kvinder, hvoraf mange bar en af den kendte designers modeller.images

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det var virkelig inspirerende at se”, sagde Hanne Falkenberg. Nu ved vi, at rigtig mange strikkere laver flotte bluser, trøjer o.s.v. Vi ved også, at der er flere, der gerne vil have lidt hjælp til at ”øve sig” på nye teknikker.

Først skal vi lære at ”Strik efter egne mål”. Vi skal én gang for alle lære at lave et mønster til os selv. Vi laver en arbejdstegning, som også kan bruges fremover. Tekstildesigner Lene Hedahl, Hejnsvig vil hjælpe os med at beregne vores egen strikkeopskrift.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lene Hedahl starter allerede på mandag kl. 18.30. Du kan se mere på Sønderborg Aftenskoles hjemmeside.

Tvebinding og kniplingestrik

For nogle strikkere er tvebinding en teknik, som de bruger ind imellem, mens andre, der er nysgerrige efter at lære denne teknik med at sno to tråde garn om hinanden mens man strikker, kan se og prøve at strikke disse flotte snoninger den 7. november kl. 14.00.

Tvebinding er brugt siden 1600-tallet og der findes mange flotte eksempler på hvordan vanter og huer er blevet udsmykket med denne teknik, som samtidig er slidstærk og dejlig varm.

Artiklen fortsætter under annoncen

Joan Øxenholt Pedersen, Broager, viser os, hvordan man gør. Hun strikker mange forskellige teknikker, så hun vil også gerne hjælpe andre strikkere i gang med ”kniplingestrik”. Det sker den 21. november kl. 14.00

Indrømmet: Nu er vi i gang med de lidt nørdede strikkerier, for til kniplingestrik bruges det tyndeste og fineste garn.

Shetland er kendt for deres ”ringsjaler”, der var så tynde, at de kunne trækkes igennem en vielsesring. Vi øver os kun med en lille strikkeprøve, så vi kan lære teknikken.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Sønderborg Aftenskole vil gerne være med til at fastholde de gamle håndværk”, siger Hanne Dahl, formand.

“Lige for tiden er der mest strik, men vi har også flet med emballagebånd på vej. ”Selvfølgelig kommer der også hækling, montering af strikkearbejder, kontstrik sokker og meget mere”, siger Hanne Dahl og anbefaler, at man holder øje med hjemmesiden.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58)
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. september 2021 Uddannelse, Sønderborg

Elever på EUC Syd blev klogere på portrætbilleder og på sig selv

18. september 2021 Uddannelse

Nogle af den forgange uges dage har IB-eleverne på EUC Syd brugt sammen med billedkunstner og fotograf Maja Nygaard Eriksen. Når der skal tages et portrætbillede, så skal det fortælle en historie om den person eller de personer, som er på billedet – og personligheden kan fremhæves ved måden at sidde, stå, ligge på. Og […]

Læs mere...