Sønderborg Aftenskole klar med kurser til de strikke-glade

25. oktober 2016 Samfund

Strikkesæsonen er i gang. Rundt omkring i hele Sønderborg kommune strikker vi – i grupper, cafeer eller bare derhjemme.

Gad vide hvor mange vi er?

Da DOF Sønderborg Aftenskole præsenterede Hanne Falkenberg kom der straks 80 kvinder, hvoraf mange bar en af den kendte designers modeller.

”Det var virkelig inspirerende at se”, sagde Hanne Falkenberg. Nu ved vi, at rigtig mange strikkere laver flotte bluser, trøjer o.s.v. Vi ved også, at der er flere, der gerne vil have lidt hjælp til at ”øve sig” på nye teknikker.

Artiklen fortsætter under annoncen

Først skal vi lære at ”Strik efter egne mål”. Vi skal én gang for alle lære at lave et mønster til os selv. Vi laver en arbejdstegning, som også kan bruges fremover. Tekstildesigner Lene Hedahl, Hejnsvig vil hjælpe os med at beregne vores egen strikkeopskrift.

Lene Hedahl starter allerede på mandag kl. 18.30. Du kan se mere på Sønderborg Aftenskoles hjemmeside.

Tvebinding og kniplingestrik

For nogle strikkere er tvebinding en teknik, som de bruger ind imellem, mens andre, der er nysgerrige efter at lære denne teknik med at sno to tråde garn om hinanden mens man strikker, kan se og prøve at strikke disse flotte snoninger den 7. november kl. 14.00.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tvebinding er brugt siden 1600-tallet og der findes mange flotte eksempler på hvordan vanter og huer er blevet udsmykket med denne teknik, som samtidig er slidstærk og dejlig varm.

Joan Øxenholt Pedersen, Broager, viser os, hvordan man gør. Hun strikker mange forskellige teknikker, så hun vil også gerne hjælpe andre strikkere i gang med ”kniplingestrik”. Det sker den 21. november kl. 14.00

Indrømmet: Nu er vi i gang med de lidt nørdede strikkerier, for til kniplingestrik bruges det tyndeste og fineste garn.

Artiklen fortsætter under annoncen

Shetland er kendt for deres ”ringsjaler”, der var så tynde, at de kunne trækkes igennem en vielsesring. Vi øver os kun med en lille strikkeprøve, så vi kan lære teknikken.

”Sønderborg Aftenskole vil gerne være med til at fastholde de gamle håndværk”, siger Hanne Dahl, formand.

“Lige for tiden er der mest strik, men vi har også flet med emballagebånd på vej. ”Selvfølgelig kommer der også hækling, montering af strikkearbejder, kontstrik sokker og meget mere”, siger Hanne Dahl og anbefaler, at man holder øje med hjemmesiden.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
3. oktober 2022 Uddannelse, Sydals

Elev fra Mommark Handelskostskole hædret med Fagprøveprisen 2022

3. oktober 2022 Uddannelse

Fredag blev de bedste elever inden for dansk handel hædret ved Fagprøveprisen 2022 på Børsen i København. Blandt prismodtagerne var Ceciliea Poulsen, udlært hos PensoPay, som fik en flot andenplads blandt eleverne på handelsuddannelsen og 20.000 kr. Med for at overvære prisoverrækkelsen var Ceciliea Poulsens underviser, Mona Læssøe Rask, fra Mommark Handelskostskole. Hvert år laver […]

Læs mere...