Spidskandidat: Der er ikke styr på Multikulturhus-planerne

18. april 2013 Politik

Læserindlæg fra spidskandidat Erik Lauritzen, Socialdemokraterne:

Som en vigtig del af havneprojektet i Sønderborg er planen at opføre et Multikulturhus bl.a indeholdende et moderne hovedbibliotek.

Byrådet har erklæret sig rede til at investere i denne bygning og der er indregnet 90 mio. kr. til projektet de kommende år. Kommunen har netop købt grunden og det forfaldne pakhus for den nette sum af 11 mio. Den handel er en del af den samlede aftale med Havneselskabet om, hvordan udviklingen af havnen finansieres.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Der er ikke styr på tingene, siger Erik Lauritzen.

Men tilbage står at der så er ca. 80 mio. kr. til at bygge kulturhus for. Hvis ideen om at renovere pakhuset og sammenbygge det med en nybygning følges, så vil renoveringen sluge en meget stor del af de 80 mio,  Det betyder, at der enten skal bevilliges flere anlægsmidler eller huset bliver ikke dét, det gerne skulle – nemlig 1.klasses.
Byrådet har aldrig endeligt vedtaget, hvilket hus vi ønsker. Der ligger ikke en gennemarbejdet plan for flytning af biblioteket, der er ingen afklaring på parkeringsproblematikken på havnen og der foreligger ikke gennemarbejdede budgetter for en fremtidig drift.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alle disse åbne spørgsmål må vi kræve bliver afklaret i løbet af de kommende måneder og inden vi igen lægger budgetter for de kommende år.
Jeg foreslår derfor, at byrådet nu tager beslutning om at rive Ewers Pakhus ned og gøre området tåleligt at se på. Dernæst at fokusere på at etablere et smukt og funktionelt multikulturhus – indenfor den økonomiske ramme.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
19. juni 2021 Sport, Sønderborg

Hans Natorp fra Sønderborg i spidsen for Danmarks Idrætsforbund

19. juni 2021 Sport

Ved Danmarks Idrætsforbunds årsmøde blev Hans Natorp valgt til ny formand ved et kampvalg, hvor han fik 76 stemmer, mens 71 stemte på modstanderen, Thomas Bach. ”Jeg glæder mig til at tage DIF ud på en modig og visionær rejse, hvor vi hele tiden udfordrer og udvikler vores organisation med en ambition om fremskridt, mangfoldighed, […]

Læs mere...