Taler du i mobil på cykleturen?

17. november 2014 Uncategorized

Pressemeddelelse:

Hver 10. cyklist taler i håndholdt mobil, mens de cykler, viser en ny undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik og TDC. Uopmærksomhed og manglende orientering er skyld i mange cyklistulykker.telefon

Artiklen fortsætter under annoncen

Det kan være en farlig cocktail at tale i mobil, når du bevæger dig ud i trafikken på to hjul. Som den bløde trafikant, vil det være dig, det går værst ud over, hvis det går galt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er farligt, fordi fokus ligger på at holde fast i mobiltelefonen og selve samtalens indhold, i stedet for på, hvad der foregår rundt om cyklisten i trafikken.

“Hvis du er dybt optaget af en telefonsamtale, er du mindre opmærksom på trafikken og længere om at reagere, når der opstår en kritisk situation. Med en hånd på mobilen og en på styret, bliver det også sværere at bremse og undvige”, siger Søren Troels Berg fra Rådet for Sikker Trafik.

Cyklister, der bruger håndholdt mobil, mens de kører, får en bøde på 1000 kroner, når politiet noterer dem.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. september 2023 Samfund, Sønderborg

Center for Verdensmål inviterer børn og voksne til motionsdag

23. september 2023 Samfund

Fredag den 13. oktober er der både skolernes Motionsdag og Danmarks Motionsuge. Center for Verdensmål samarbejder med fire skoler, Sønderborg Familie og Firma Sport, legepladsproducenter Kompan, Chris MacDonald fra Just Human og Sønderborg Forsyning. Om formiddagen er målgruppen børn og unge og om eftermiddagen er det virksomheder. Arrangementet finder sted ved den gamle militære forhindringsbane […]

Læs mere...