Udveksling over grænsen er en succes

16. april 2013 Politik

Mens det for hvert år bliver sværere og sværere at finde værtsfamilier til sydslesvigske feriebørn, så går det endda rigtig godt med det relativt nye projekt, som Grænseforeningen og Dansk Skoleforening for Sydslesvig står bag oplyser dr.syd.

I udvekslingsprojektet kommer et sydslesvigsk skolebarn på besøg hos en dansk familie i en uge, og dernæst kommer det danske barn så på besøg hos den sydslesvigske familie i en uge.

Claus Jørn Jensen, der er foreningskonsulent i Grænseforeningen, fortæller, at man begyndte ordningen med 52 elever i 2010, og i 2012 var der over 200 elever.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er dog ikke tale om, at udvekslingerne skal erstatte feriebørns-ordningen, understreger Claus Jørn Jensen. Det skal snarere ses som en tilføjelse.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. august 2022 Politik, Sønderborg

Borgmesterpartiet kan komme i mindretal når det gælder udlicitering af rengøringsopgaver

18. august 2022 Politik

Socialdemokratiet har aldrig været fortaler for udlicitering af kommunale opgaver og det gælder også den kritiserede rengøring af kommunale skoler og daginstitutioner i den jyske del af kommunen. I en pressemeddelelse gjorde Socialdemokratiet onsdag aften det tydeligt, at de ikke vil lægge stemmer til, at der udliciteres flere rengøringsopgaver før, at de, der allerede er […]

Læs mere...