Udveksling over grænsen er en succes

16. april 2013 Politik

Mens det for hvert år bliver sværere og sværere at finde værtsfamilier til sydslesvigske feriebørn, så går det endda rigtig godt med det relativt nye projekt, som Grænseforeningen og Dansk Skoleforening for Sydslesvig står bag oplyser dr.syd.

I udvekslingsprojektet kommer et sydslesvigsk skolebarn på besøg hos en dansk familie i en uge, og dernæst kommer det danske barn så på besøg hos den sydslesvigske familie i en uge.

Claus Jørn Jensen, der er foreningskonsulent i Grænseforeningen, fortæller, at man begyndte ordningen med 52 elever i 2010, og i 2012 var der over 200 elever.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er dog ikke tale om, at udvekslingerne skal erstatte feriebørns-ordningen, understreger Claus Jørn Jensen. Det skal snarere ses som en tilføjelse.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2023 112, Sønderborg

Mindre brand i en kompostbunke

24. september 2023 112

Søndag – kort efter middag – kørte Ullerup Frivillige Brandværn til en mindre brand på Gl. Landevej i Vester Sottrup. “Her var der en, som havde smidt noget aske fra pillefyret ud i kompostbunken og så gik der ild i den”, siger indsatsleder Henrik Jacobsen fra Beredskab Sønderborg til SønderborgNYT. “Det er meget vigtigt, at […]

Læs mere...