Udveksling over grænsen er en succes

16. april 2013 Politik

Mens det for hvert år bliver sværere og sværere at finde værtsfamilier til sydslesvigske feriebørn, så går det endda rigtig godt med det relativt nye projekt, som Grænseforeningen og Dansk Skoleforening for Sydslesvig står bag oplyser dr.syd.

I udvekslingsprojektet kommer et sydslesvigsk skolebarn på besøg hos en dansk familie i en uge, og dernæst kommer det danske barn så på besøg hos den sydslesvigske familie i en uge.

Claus Jørn Jensen, der er foreningskonsulent i Grænseforeningen, fortæller, at man begyndte ordningen med 52 elever i 2010, og i 2012 var der over 200 elever.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er dog ikke tale om, at udvekslingerne skal erstatte feriebørns-ordningen, understreger Claus Jørn Jensen. Det skal snarere ses som en tilføjelse.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. juli 2021 Samfund, Sønderborg

Turist i Sønderborg – med mormor som lokal guide

27. juli 2021 Samfund

Lige nu er der rigeligt at se til på Sønderborg Camping, hvor alle pladserne er optaget. “De fleste af vores gæster er danskere, men der er også lidt tyskere – og så er hollænderne begyndt at komme”, siger Steffen Deleuran fra Sønderborg Camping. To af gæsterne er kæresteparret Sidsel Trige Ebbesen og Andreas Gyldendal Bilstrup, […]

Læs mere...