Unge skal lokkes til stemmeurnerne

17. april 2013 Politik

Den 19. november 2013 vil flere nye årgange af unge få mulighed for at stemme for første gang. Desværre viser opgørelser, at halvdelen af landets unge undlod at stemme ved regionsråds- og kommunalvalget i 2009. Men nu skal det være slut med unges lave valgdeltagelse. Region Syddanmark inviterer derfor regionens uddannelsesinstitutioner til en række interaktive valgmøder i efteråret.

20 interaktive valgmøder for førstegangsvælgere. Det er målet, når Region Syddanmark i disse dage inviterer regionens uddannelsesinstitutioner til interaktivt ungevalgmøde.

Artiklen fortsætter under annoncen

Unges valgkryds giver indflydelse

Rækken af interaktive valgmøder er resultatet af et nyt samarbejde mellem Danske Regioner og ungetænketanken YouGlobe. Og formålet med valgmødet er at gøre det klart for de unge, at de selv har politisk indflydelse gennem deres valgkryds.

– Vi vil gerne vise de unge førstegangsvælgere, at et regionsråd tager beslutninger på en lang række områder, som har reel betydning for deres hverdag. Det kunne være kollektiv trafik, uddannelsesplanlægning og placering af sygehuse, siger Carl Holst.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. juni 2022 Sport, Sydals

Henrik Clausen blev konge

26. juni 2022 Sport

Der var Henrik Clausen fra Svenstrup, der blev konge ved Ulkebøl-Hørup Ringridning i dag, søndag. Kronprins blev Harry Clausen fra Guderup og prinsesse er Lisa Hansen fra Broager. Du kan SE BILLEDER HER.

Læs mere...