100 stillere skal stå bag kandidatlister til regionsrådsvalget

31. maj 2013 Politik

Hvis du har planer om at stille op til det kommende regionsrådsvalget, så skal du have dobbelt så mange til at skrive under som hidtil.

I mandags vedtog regionsrådet, at der skal 100 stillere til for, at en kandidatliste kan blive godkendt. Flere partier stemte imod, blandt andre den radikale Kristian Grønbæk Andersen.

– Jeg synes det gør det teknisk for besværligt for eventuelle kandidater og jeg synes det er vælgerne, der med deres kryds skal bestemme, hvem der kommer ind, ikke tekniske forhindringer, siger Kristian Grønbæk Andersen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han mener, at 50 stillere borger for en vis organisation bag:

– Så kommer vi ikke ud i, at nogen sidder på et værtshus aftenen før listerne skal afleveres og laver en, siger det radikale regionsrådsmedlem.

Fristen for at indsende kandidatliste til næste regionsrådsvalg er den 22. oktober.

 

Skrevet af: Ole [email protected]
8. december 2023 Politik, Sønderborg

Ingen ved hvordan det politiske landskab ser ud når Stephan Kleinschmidt er ude

8. december 2023 Politik

SønderborgNYT har spurgt borgmester Erik Lauritzen og Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, hvordan de tror, at det vil ændre det politiske landskab, når Slesvigsk Parti ikke længere skal have Stephan Kleinschmidts navn på stemmesedlerne. Ved et seneste valg fik Stephan Kleinschmidt 2038 personlige stemmer – Kirsten Bachmann 139 personlige stemmer og Christel Leiendecker 136 […]

Læs mere...