10. klasse flyttes ikke til EUC

11. september 2013 Politik

En del af Byrådet havde gerne set, at 10. klasse blev placeret på EUC, men der var ikke flertal for at pille ved klassen, fordi det er svært for de fleste at se forrdelene.

Når skoleelever går i 10. klasse, så er det i nogle udslidte lokaler i Sønderskovskolen og der er et helt Byråd, der mener, at eleverne skal i nogle meget bedre rammer. Og faktisk var det tæt på, at de landede på EUC, hvor de kunne bo dør om dør med ungdomsuddannelserne og oven i købet blive en del af miljøet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tanken er, at eleverne efter 10. klasse går videre med en ungdomsuddannelse i gymnasiet, på EUC, måske BC Syd.

– Vi ser gerne, at 10. klasse placeres på EUC, så det står klart, at 10. klasse er en entré til ungdomsuddannelserne og ikke udgangen fra Folkeskolen, siger Tage Petersen. Men forslaget kom i modvind på Byrådsmødet onsdag.

– EUC vil skære ned på timetallet for lærerne på klassen, så hvordan skal de kunne løfte mere end der løftes på Sønderskovskolen, spørger Jesper Kock. Han nævner, at EUC tidligere er blevet tilbudt at undervise alle 10. klasse-elever i Sønderborg. Men dengang takkede EUC nej, fordi de ikke mente, at de magtede opgaven.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Hvorfor i alverden skal vi så give dem eneretten nu, spørger Jesper Kock. Han fortæller, at EUC forlanger, at de unge i 10. klasse vælger mellem en boglige eller en praktisk uddannelse. Det synes han ikke er fair, når 10. klasse også er et “modningsår”.

Der er fordele ved EUC

Erik Lorenzen fra Fælleslisten er sikker på, der er fordele ved at have 10. klasse på EUC, fordi de unge møder uddannelsesmiljøet og oplever, at de bliver taget alvorlig.

– Og så ser de 10. klasse som vejen til noget nyt, siger Erik Lorenzen. Han mener, at EUC skal tage ansvar for hver enkelt elev, hvilket de også har sagt ja til.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Jeg kan ikke se, det er spor bedre end det, der i forvejen er i 10. klasse og jeg synes ikke, de unge skal vælge retning for fremtiden fra starten på skoleåret, siger Frank Bodholt Jensen fra SF. Han støttes af Helge Larsen fra Socialdemokraterne:

– Vi har 10. klasse nu og derfra sendes 99,6 procent videre til en ungdomsuddannelse, så på hvilke punkter er det bedre, spørger han.

Niels Ole Bennedsen foreslår at 10. klasserne kan bo i bedre rammer på enten EUC eller måske Alsion, men at det skal være Sønderborg Kommunes folkeskole, der har ansvaret for eleverne. Herefter blev der stemt, om EUC skal have 10. klassen eller ikke.

Artiklen fortsætter under annoncen

19 byrødder ville ikke give EUC ansvaret for de unge, mens 12 var parat til det.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. oktober 2023 Kultur, Sønderborg

Oplev nattestemning som i 1864 på Dybbøl Banke

4. oktober 2023 Kultur

Natten sænker sig over slagmarken, og alt er tyst som i graven. I skanser og løbegrave kryber de trætte soldater sammen, men officererne sørger for, at vagten ikke sover. For i ly af mørket kan fjenden snige sig frem. Krig føres i alle 24 timer i døgnet, men nattens strabadser kan være svære at sætte […]

Læs mere...