1880 får ekstra rengøring for 3 millioner kroner

9. april 2014 Uncategorized

Sønderborg Kommune har fået 16,3 mio. kr. fra staten til en ekstra indsats på ældreområdet. Tre mio. af kronerne vil blive brugt til ekstra rengøring. Indsatsen giver sidegevinster i form af øget beskæftigelse og mindre sygefravær hos plejepersonalet.

Preben Storm er klar til at investere stor pulje i rengøring.

Preben Storm er klar til at investere stor pulje i rengøring.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forvaltningen har på baggrund af det nuværende serviceniveau vurderet, hvem der ville få mest gavn af ekstra rengøring. Målgruppen er ældre med en varig funktionsnedsættelse. Ældre, som kun er bevilget midlertidig hjælp eller hjælp til personlig pleje, er ikke kommet i betragtning. I alt er der udpeget 1880 borgere, som tilgodeses med tre en halv times ekstra rengøring hver i 2014.

– Jeg synes, det er rigtig godt, at vi med denne pulje får mulighed for at give et løft hos nogle mennesker, som jeg er sikker på vil skønne på det. Samtidig falder indsatsen ned som en appelsin i vores turban på et tidspunkt, hvor vi i forvejen har valgt at sætte fokus på hygiejne – både i børneinstitutioner, på skoler og blandt ældre. Vi ved, at hygiejne har stort betydning for den almene sundhed. Vi kan jo ligefrem registrere, at øget hygiejne giver mindre sygefravær i forvaltningen, siger formand for seniorudvalget, Preben Storm.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han glæder sig desuden over, at den ekstra indsats giver mulighed for at øge beskæftigelsen:

– Den ekstra rengøring leveres af den godkendte kommunale eller private leverandør, som borgeren i forvejen har valgt. Men leverandøren kan indgå aftale om, at den ekstra rengøring udføres sammen med en ledig, som Jobcentret anviser. Det ville jo være en rigtig fin sidegevinst til den fordel, som vore ældre får, siger Preben Storm.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. oktober 2022 Sport, Erhverv, Sønderborg

Nye spillerdragter til Dybbøl IU fodboldklub U9 hold fra Sydbank

2. oktober 2022 Sport

Sydbank støtter over 300 små og store foreninger og forbund over hele landet – lige fra de helt små, lokale klubber til de store professionelle regionale og nationale flagskibe og senest, har det lokale U9 hold fra Dybbøl IU fodboldklub fået et spilledragt-sponsorat fra Sydbank i Sønderborg. ”Vi er rigtig glade for, og stolte over, […]

Læs mere...