1880 får ekstra rengøring for 3 millioner kroner

9. april 2014 Uncategorized

Sønderborg Kommune har fået 16,3 mio. kr. fra staten til en ekstra indsats på ældreområdet. Tre mio. af kronerne vil blive brugt til ekstra rengøring. Indsatsen giver sidegevinster i form af øget beskæftigelse og mindre sygefravær hos plejepersonalet.

Preben Storm er klar til at investere stor pulje i rengøring.

Preben Storm er klar til at investere stor pulje i rengøring.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forvaltningen har på baggrund af det nuværende serviceniveau vurderet, hvem der ville få mest gavn af ekstra rengøring. Målgruppen er ældre med en varig funktionsnedsættelse. Ældre, som kun er bevilget midlertidig hjælp eller hjælp til personlig pleje, er ikke kommet i betragtning. I alt er der udpeget 1880 borgere, som tilgodeses med tre en halv times ekstra rengøring hver i 2014.

– Jeg synes, det er rigtig godt, at vi med denne pulje får mulighed for at give et løft hos nogle mennesker, som jeg er sikker på vil skønne på det. Samtidig falder indsatsen ned som en appelsin i vores turban på et tidspunkt, hvor vi i forvejen har valgt at sætte fokus på hygiejne – både i børneinstitutioner, på skoler og blandt ældre. Vi ved, at hygiejne har stort betydning for den almene sundhed. Vi kan jo ligefrem registrere, at øget hygiejne giver mindre sygefravær i forvaltningen, siger formand for seniorudvalget, Preben Storm.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han glæder sig desuden over, at den ekstra indsats giver mulighed for at øge beskæftigelsen:

– Den ekstra rengøring leveres af den godkendte kommunale eller private leverandør, som borgeren i forvejen har valgt. Men leverandøren kan indgå aftale om, at den ekstra rengøring udføres sammen med en ledig, som Jobcentret anviser. Det ville jo være en rigtig fin sidegevinst til den fordel, som vore ældre får, siger Preben Storm.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. september 2021 Uddannelse, Sønderborg

Den internationale skole er indstillet til SEVERIN-PRISEN

16. september 2021 Uddannelse

Den internationale skole i Sønderborg med 168 elever vil gerne være mere synlige. Derfor oprettede skolen for et år siden en Facebookside, som nu er indstillet til SEVERIN-PRISEN 2021. For Sønderborg International School er det vigtigt, at forældre og andre interesserede kan følge med i børnenes hverdag på skolen. Derfor producerer de ældre klasser selv […]

Læs mere...