1880 får ekstra rengøring for 3 millioner kroner

Arkivfoto
Arkivfoto
9. april 2014 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Sønderborg Kommune har fået 16,3 mio. kr. fra staten til en ekstra indsats på ældreområdet. Tre mio. af kronerne vil blive brugt til ekstra rengøring. Indsatsen giver sidegevinster i form af øget beskæftigelse og mindre sygefravær hos plejepersonalet.

Forvaltningen har på baggrund af det nuværende serviceniveau vurderet, hvem der ville få mest gavn af ekstra rengøring. Målgruppen er ældre med en varig funktionsnedsættelse. Ældre, som kun er bevilget midlertidig hjælp eller hjælp til personlig pleje, er ikke kommet i betragtning. I alt er der udpeget 1880 borgere, som tilgodeses med tre en halv times ekstra rengøring hver i 2014.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Jeg synes, det er rigtig godt, at vi med denne pulje får mulighed for at give et løft hos nogle mennesker, som jeg er sikker på vil skønne på det. Samtidig falder indsatsen ned som en appelsin i vores turban på et tidspunkt, hvor vi i forvejen har valgt at sætte fokus på hygiejne – både i børneinstitutioner, på skoler og blandt ældre. Vi ved, at hygiejne har stort betydning for den almene sundhed. Vi kan jo ligefrem registrere, at øget hygiejne giver mindre sygefravær i forvaltningen, siger formand for seniorudvalget, Preben Storm.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han glæder sig desuden over, at den ekstra indsats giver mulighed for at øge beskæftigelsen:

– Den ekstra rengøring leveres af den godkendte kommunale eller private leverandør, som borgeren i forvejen har valgt. Men leverandøren kan indgå aftale om, at den ekstra rengøring udføres sammen med en ledig, som Jobcentret anviser. Det ville jo være en rigtig fin sidegevinst til den fordel, som vore ældre får, siger Preben Storm.

16. juni 2024 Kultur, Sønderborg

WoodSculpture: Motorsavene er startet

16. juni 2024 Kultur

Søndag middag bød borgmester Erik Lauritzen velkommen på Slotskajen til dette års udgave af WoodSculpure Festival, hvor kunstnere laver flotte skulpturer ud af store træstammer. “Det har været en fatastisk weekend med koncerter, Markedsdage og Strikkefestival og nu glæder vi os over det her event, WoodSculpture, der vil trække folk til havnen, hvor de vil […]

Læs mere...