2014-budget tilsyneladende uden Venstre

11. september 2013 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

I disse dage sidder byrådspolitikerne med en masse tal, der skal flettes ind i det budget, der skal gælde for 2014 og faktisk ser det ikke helt skidt ud med det kommende års tal. Forvaltningens udspil kræver blot, at der tages 72 millioner kroner op fra kassen.

– Sådan set kan et flertal bare vedtage budgettet, men det er utrygt for både kommunens ansatte og for borgerne. Og det er det, fordi vi ved, at i de efterfølgende år skal der findes 150 millioner kroner om året, siger Erik Lauritzen fra Socialdemokraterne på onsdagens Byrådsmøde.

Artiklen fortsætter under annoncen

Erik Lauritzen opfordrer Venstre til at komme ind i forhandlingerne igen.

Erik Lauritzen opfordrer Venstre til at komme ind i forhandlingerne igen.

Et flertal er parat til at finde indtjeningsmuligheder, rationaliseringer og at sætte skatten smule op. Og det med skatten, kan blive en nødvendighed, fordi den eneste måde, der ellers kan spares penge på, det er gennem nedskæringer, altså fyringer af offentligt ansatte.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Sætter vi skatten op med en procent, så betyder det 100 kroner mere om måneden for en pensionist, siger Jan Prokopek fra Socialdemokraterne. Det er selvfølgelig ikke sagen, men alternativet kan være nedskæringer på de såkaldte varme hænder. Et område, hvor der i forvejen er skåret ind til benet.

Mange skruer at dreje

I et budget er der mange skruer at dreje på, men fremtidsscenariet er ikke rosenrødt, lyder det fra Erik Lorenzen fra Fælleslisten.

– Vores indtægter er faldet og de falder stadig. Også tilskud fra Staten falder løbende. Og vi er nødt til at forbedre vores drift med 100 millioner kroner i 2014, så ekstra skat kan sagtens komme på tale, siger Erik Lorenzen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Socialdemokratisk skrækscenarie

– Der er penge i kassen og vi har endnu ikke høstet alle frugterne fra kommunesammenlægningen, så der kan sagtens spares flere penge, siger Peter Hansen fra Venstre. Partiet er ikke længere med i budgetforhandlingerne og sender deres eget budgetudspil til Borgmesteren den 25. september, hvor der sidste frist for ændringer til det udspil, som forvaltningen har lagt frem.

– Når vi ikke kan stemme for en skattestigning, så skyldes det, at højere skat afskaffer arbejdspladser. Når der er seksten, der er parat til at stemme for mere i skat, så er der ingen grund til at forhandle mere, siger Peter Hansen.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Og Venstre kommer med sit budgetforslag, der hænger sammen hen over 2014, 2015 0g 2016 – uden højere skat, siger Peter Hansen.

Helge Larsen spørger Peter Hansen, hvor de vise sten, som Venstre har fundet, er henne. han opfordrer Peter Hansen til at afsløre det, så borgere og kommunalt ansatte får et glimt af, hvad der venter dem.

Byrådsmedlemmerne har frem til den 25. september, hvor de kan komme med forslag til budgettet, der så skal 2. behandles og evdtages på Byrådsmødet den 9. oktober.

20. april 2024 Kultur, Gråsten

Den Kongelige Køkkenhave åbner den 2. maj

20. april 2024 Kultur

Den Kongelige Køkkenhave ved Gråsten Slot åbner sæsonen torsdag den 2. maj kl. 10, så man igen kan nyde den smukke køkkenhave, skriver Sønderborg Kommune. Frivillige fra køkkenhavens Frivilligforening vil i forbindelse med åbningen vise gæster og interesserede, hvordan podningen af æbletræer foregår. Derudover vil børn fra den lokale børnehave Tumleby plante græskar og squash, […]

Læs mere...