De første skridt til en attraktiv bymidte i Sønderborg

19. september 2014 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

Det tidligere byråd bestemte, der skal kigges på mulighederne for at gøre bylivet i Sønderborg midtby mere attraktivt – og nu er Teknik- og Miljøforvaltning klar med en række projekter, som gør det muligt. De bliver kigget igennem på Økonomiudvalgsmødet på onsdag.slot1

Artiklen fortsætter under annoncen

I Sønderborg er der mange gode muligheder for at udvikle bylivet, bl.a. i og omkring gågaderne, havnepromenaden og Sønderborg Slot.

Men bylivet er også afhængigt af en god infrastruktur og en række tilgængelige ankomstpunkter. Planlægningen af Sønderborgs infrastruktur bør derfor også understøtte udviklingen af byliv samtidig med at trafikken afvikles hensigtsmæssigt.

Med den nye strategi for byliv og infrastruktur arbejdes der hen imod målsætningen om, at Sønderborg bliver en bæredygtig og tilgængelig by. Den er med til at skabe grundlaget for et spændende byliv for både borgere og besøgende. Det skal være nemt og sikkert at færdes i byen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er derfor udarbejdet følgende projektforslag:

  1. Fredeliggørelse af bymidten
  2. Aktivering af areal for enden af Brogade.
  3. Arealer omkring Sønderborg Slot.
  4. Omdannelse af Rønhaveplads og forbindelsen til Mølledammen
  5. Mindre trafik i den sydlige del af bymidten.
  6. Boligområdet trafiksikres.
  7. Forbindelse mellem Alsion og bymidten
  8. Bedre adgang til Nordhavnen.
  9. Cyklister fra opland til midtbyen.
  10. Artiklen fortsætter under annoncen

  11. Omdannelse af en del af Vingårdens parkeringspladser.

Strategien er udarbejdet på baggrund af workshops med relevante interessenter og borgerinddragelse og målet er derfor, at strategien udtrykker et fælles og samlet billede for, hvordan Sønderborgs byliv og infrastruktur skal udvikle sig i fremtiden.

23. april 2024 Erhverv, Sønderborg

Fuld gang i flytteudsalget

23. april 2024 Erhverv

Hos Ønskebørn på Grundtvigs Allé i Sønderborg har der været gang i flytteudsalget i flere uger. “Og det fortsætter en tid endnu og jeg kan ikke sige, hvor længe”, lyder det fra medindehaverMaja Duborg til SønderborgNYT. Hun kan heller ikke fortælle, hvor Ønskebørn flytter hen. “Vi er i gang med at forhandle om nogle lokaler […]

Læs mere...