8000 sydjyske unge falder knap 5000 kr. i indtægt pr. måned

17. december 2013 Uncategorized

Næsten 8000 unge under 30 Syd- og Sønderjylland, bliver berørt, når den nye kontanthjælpsreform træder i kraft 1. januar 2014. Og for omkring halvdelen af de unge betyder det en drastisk nedgang i deres indkomst, oplyser dr.syd.

Kontanthjælpsreformen, som et bredt politisk flertal står bag, betyder, at der fra 1. januar 2014 kommer nye ydelser og satser for unge under 30 år.

Kvindebevægelsens kamp for økonomisk frihed er smidt på gulvet med kontanthjælpsreformen.

Kvindebevægelsens kamp for økonomisk frihed er smidt på gulvet med kontanthjælpsreformen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Unge under 30 år uden uddannelse får uddannelseshjælp på niveau med SU i stedet for kontanthjælp, der i dag er på 10.500 kroner, hvis du er fyldt 25 år, mens SU-satsen i 2014 er 5.839 kroner.

Tanken med reformen er, at alle unge skal have en uddannelse. Kontanthjælpen bliver derfor afskaffet for alle unge under 30 år, der ikke har en uddannelse og erstattet af en ydelse, der hedder uddannelseshjælp – svarende til SU.

Hvis du er under 30 år, vil du inden 1. januar, på baggrund af dit uddannelsesniveau, blive visiteret af dit jobcenter til at tilhøre en af kategorierne: uddannelsesparat; aktivitetsparat eller jobparat. Disse kategorier vil have indflydelse på, hvilken ydelse du vil være berettiget til efter 1. januar. Du bliver indkaldt til en samtale i dit jobcenter om, hvilke konsekvenser kontanthjælpsreformen har for dig.

Artiklen fortsætter under annoncen

Også samlevende, hvor den ene eller begge er på kontanthjælp bliver ramt af reformen.

For nogle årtier tilbage kæmpede kvinderne kampen for økonomisk uafhængighed, men med kontanthjælpsreformen er uafhængigheden sat i bero, indtil ægtefæller og samlevende på kontanthjælp flytter hver til sit.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. september 2022 REGIONALT, Debat

Debat: Sønderborg bør satse på 100 procent grøn fjernvarme

26. september 2022 REGIONALT

Marianne Karlberg, Spidskandidat for Frie Grønne, Sydjyllandskredsen, skriver: Sønderborg Kommune har fuld fart på planerne om at udrulle fjernvarme i store dele af kommunen. Det giver rigtig god mening – klimakrisen, stigende energipriser og krigens rasen i Ukraine byder os at sætte turbo på at finde alternativer til vores olie- og gasfyr. Sønderborg Kommune har faktisk […]

Læs mere...