Bjørn Allerelli: Hvad har flertalsgruppen gjort for erhvervslivet?

16. september 2013 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

Bjørn Allerelli er en af de nye kandidater på Socialdemokraternes liste og der er ingen tvivl om, at den nye kandidat ved, hvad han vil i det kommende byråd.

– Først af alt vil jeg gøre mit til, at Venstre ikke får borgmesterposten. Jeg har brugt flere måneder på at sætte mig ind i tingene og jeg er sikker på, jeg sagtens kan få, indflydelse på tingene, siger Bjørn Allerelli til Sønderborg Nyt. Socialdemokraten er selvfølgelig klar over, at der er svært at nå ind i Byrådet, når man står sidst på listen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg ser det som min opgave at holde Venstre væk fra magten i det næste byråd, siger Bjørn Allerelli.

Jeg ser det som min opgave at holde Venstre væk fra magten i det næste byråd, siger Bjørn Allerelli.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Heldigvis tæller de personlige stemmer og når skrækscenariet blot er, at mine stemmer gavner partiet, hvis jeg ikke kommer ind, så er det til at leve med, siger Bjørn Allerelli.

Erhvervslivet skal i fokus

– I denne tid snakker Venstre igen om at styrke og gavne erhvervslivet. Pudsigt nok har flertalsgruppen haft fire år til at gøre det i. Men hverken Venstre eller Stephan Kleinschmidt gjorde noget ved tingene, så Sønderborg faldt langt ned ad listen, der viser kommunernes erhvervsvenlighed, siger kandidaten.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Jeg har ikke opskriften på, hvad der skal gøres for erhvervslivet. Men man kunne jo spørge virksomhedsejere og så kan vi jo besøge de kommuner, der gør det godt. De vil uden tvivl fortælle, hvad de har gjort, siger han.

Tilflyttere

En stor del af de mennesker, der flytter til Sønderborg er flygtninge og indvandrere og de skal have den nødvendige hjælp til at finde balancen i byen.

– Og jeg har lært mange at kende. Det er herlige mennesker, der gerne deler ud fra den kultur, som de har med i rygsækken. Og er vi parat til at lukke dem ind, så gør det os alle rigere, fordi vi bliver klogere på hinanden, siger Bjørn Allerelli. Han er mest stemt for at sige “Vi” og ikke ” Os og de andre”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Også tilflyttere fra andre byer i landet skal der tages hånd om, så starten i Sønderborg bliver lettere. Bjørn Allerelli fortæller, at hvis manden for eksempel har fået et ingeniørjob, så skal der stadig gøres en del, så hele familien falder til og bliver boende.

Her er den stol, det hele handler om den 19. november, borgmesterstolen.

Her er den stol, det hele handler om den 19. november, borgmesterstolen.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Vi kan lave en slags dating, hvor tilflytterfamilier møder HR-ansatte fra virksomheder, skolefolk, foreningsfolk og andre, der kan hjælpe familien med at finde det gode liv, der jo leves i samspil med andre, siger Bjørn Allerelli,. Børnene skal i skole, have et fritidsliv og så skal der helst findes et job til hustruen.

Det bedste til alle

Hvis Bjørn Allerellis politiske ambitioner skal koges ned, så handler det det om at gøre det lidt lettere for erhvervslivet – især iværksættere. Han er helt på det rene med, at det er via erhvervslivet, der kommer penge i kassen og dermed vækst og udvikling.

– Og så det handler om at styrke de svage og styre de stærke, siger den nye kandidat for Socialdemokraterne. Om det næste byråd skal have Peter Hansen eller en anden i borgmesterstolen, ja, det er helt op til vælgerne. Vi får den borgmester, som de fleste vil have.