Lorenzen: Der fosser for få kroner ind til kommunen

17. september 2013 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Den mulige skattestigning, der kan blive en del af budgetforliget i oktober, skyldes i særdeleshed, at der over de næste fire år kommer færre penge ind til kommunen.

– Det handler slet ikke om, at pengene fosser ud af kassen, men mere om, at der ikke fosser nogen den anden vej. Alene bloktilskuddet skæres med 300 millioner kroner over de kommende fire år, siger Erik Lorenzen fra Fælleslisten.

Erik Lorenzen slår fast, at der fosser for penge i kommunekassen.

Erik Lorenzen slår fast, at der fosser for penge i kommunekassen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ved det seneste valg havde Fælleslisten meldt ud, at en skattestigning var mulig og det blev også skrevet ind i konstitueringsaftalen. Det viste sig så, at regeringen ikke gav lov.

– Vi har trimmet budgettet alt det, som det kan bære, men alligevel skal vi finde flere besparelser. Også selvom vi sætter skatten op, siger Erik Lorenzen. Altså er der regulære nedskæringer i sigte.

– Hvis nu Venstre skulle vinde valget og Peter Hansen bliver borgmester, så kan han rulle skattestigningen tilbage. Men selvom han er imod højere skat, så tror jeg ikke, han vil gøre det, siger Erik Lorenzen. Uanset hvilke partier, der får flertallet i det nye byråd, så er der slet ikke balance mellem indtægter og udgifter de kommende fire år, hvis der ikke kommer flere penge ind.

Artiklen fortsætter under annoncen

Erik Lorenzen kan ikke se, hvor Venstre vil spare og venter på, at der meldes ud, om der skal lukkes flere skoler, plejehjem eller fyres en masse kommunalt ansatte.

30. april 2024 112, Sønderborg

Ung mand på elløbehjul set med ‘gevær’ på ryggen

30. april 2024 112

En foreløbig ukendt mand har tirsdag eftermiddag givet anledning til utryghed i Sønderborg midtby ved at køre rundt på et sort el-løbehjul medbringende et geværlignende genstand på ryggen. Vedkommende er iført sort bluse m. hvid stribe, sort vest og hvide sko, skriver politiets vagtchef på X. Et vidne fortæller til politiet, at han har stået […]

Læs mere...