Enhedslisten: Har vi fået Det Forenede Regionsparti?

Arkivfoto
Arkivfoto
17. november 2013 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Regionsrådskandidat Vibeke Syppli Enrum, Enhedslisten, skriver:

Det er næsten grotesk at se Socialdemokraternes og Venstres to ledende regionsrådspolitikere i ømt favntag erklære i DR Syd og DR Fyn: ”Vi er ikke kedelige. Vi er bare enige”.
Det første er forkert. Det andet er et problem. For hvis de bare er enige, hvad er så meningen med at have flere partier? Hvad er så meningen med overhovedet at holde valg? Det er enigheden i regionsrådet, der er problemet, ikke løsningen, hvis flere skal gide stemme ved valget.
Artiklen fortsætter under annoncen

Når de 41 medlemmer af Regionsrådet er enige om stort set alt – herunder ikke mindst det vigtigste af det hele, budgettet – så bliver det politisk meningsløst. Så kunne de lige så godt slutte sig sammen i Det Forenede Regionsparti.

Både Venstres Carl Holst og Socialdemokraternes Poul-Erik Svendsen giver udtryk for, at “enighed giver den bedste politik”. Ja, hvis enighed baserer sig på det bedste og mest saglige argument, men det er næppe det, der er tilfældet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er meget at kritisere det nuværende borgerlige flertal – ledet af Carl Holst – i Regionsrådet for, bl.a. den stadige opskruning af arbejdstempoet i regionens institutioner til skade for de ansatte og ikke mindst brugerne/patienterne.

Så meget mere uforståeligt er det, at Poul-Erik Svendsen – som i hvert fald Socialdemokraterne selv anser for oppositionsleder – siger, at borgerne er bedst tjent med enighed i regionsrådet. Enighed med Venstre og Carls Holst og Dansk Folkeparti med flere? Er det, hvad Socialdemokraterne – og deres lillebror SF for den sags skyld – kan byde på?

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er i den grad på tide, at der kommer en opposition i Regionsrådet. En borgernes vagthund – Enhedslisten. Vi skal garantere de syddanske borgere, at vi vil holde øje med alle de andre – alliancen af enige partier. Vi vil lægge andre forslag frem end dem. Det bliver ikke kedeligt. Og de bedste forslag kommer i et samarbejde med jer borgere i regionen:

Hvad er alternativet til et supersygehus uden køkken? Hvorfor tror nogen, at behandling bliver bedre, når der betales for den? Hvordan sikre vi miljørigtige og nødvendig kollektiv kritik? Og mange andre væsentlige spørgsmål

Artiklen fortsætter under annoncen

5. maj 2024 Frivillige, Sønderborg

Vi hjælper voldsramte kvinder og børn når de er ude af krisecentret

5. maj 2024 Frivillige

Sønderborg Kvinde- og Krisecenter har en gruppe frivillige, som danner værn om voldsramte kvinder og deres børn, når de er ude af volden og er flyttet fra et krisecenter. “Jeg er uddannet pædagog og stoppede med at arbejde, så jeg kontaktede Sønderborg Kvinde- og Krisecenter og kom efter en tid i ‘huset’ med i efterværnsgruppen, […]

Læs mere...