Sommerhus-område slipper for lugt-generne

Arkivfoto
Arkivfoto
3. juni 2014 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Siden indførslen af fjortendags tømning, har forvaltningen modtaget mange henvendelser fra sommerhusejere og sommerhusudlejere om, at ordningen er uhensigtsmæssig.

På sommerhusgrundene er adgangsforholdende ofte dårlige, og affaldsbeholderne bliver placeret på faste pladser ud mod veje og fællesarealer. Det betyder, at flere affaldsbeholdere placeres direkte i solen og dermed giver affalds-lugt i hele området.

Ved fjortendagstømning oplever sommerhusudlejerne, at den samme affaldsbeholder når at blive brugt af tre hold gæster, når de skiftes til at leje sommerhuset.

Artiklen fortsætter under annoncen

Problemet består i at affaldsbeholderne tømmes på hverdage, mens skiftedagen ligger lørdag.

Fordi turisterne smider meget affald ud, når de forlader sommerhuset er affaldsbeholderne tit flydt op, når det tredje hold gæster ankommer til sommerhuset.

En frivillig ugetømningsordning vil gøre problemerne mindre – og det er nu op til Byrådet, om skraldevognene skal besøge området hyppigere.

 

29. april 2024 Samfund, Sønderborg

Opsigelsen af tolkeaftalen giver en del bøvl

29. april 2024 Samfund

Opsigelsen af tolkeaftalen betyder, at Sønderborg Kommune snarest muligt skal gennemføre en ny konkurrenceudsættelse af tolkeydelser. Det tager tid, men processen er sat i gang. I mellemtiden giver det os en del bøvl i sagsbehandlingen, hvor vi skal ud og finde andre tolke for at få løst de konkrete opgaver, hvor der er behov for […]

Læs mere...