På landsplan: 24 ledige i job hver time

Arkivfoto
Arkivfoto
18. september 2014 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Hver time begynder knap 74 danskere i gennemsnit i nyt job. Jobåbningerne er ikke kun forbeholdt beskæftigede, der skifter fra et job til et andet. Faktisk går en tredjedel af nyansættelserne til personer, der ikke havde job i forvejen, hvilket svarer til, at omkring 24 ledige kommer i job hver time. Det viser beregninger, som DA har lavet på baggrund af Eurostat og Danmarks Statistik.

Peder J. Pedersen, professor ved Aarhus Universitet og tidligere vismand, mener, at det giver en dynamik og fleksibilitet, som er positiv for arbejdsmarkedet, når der hver time er omkring 24 ledige, der kommer i job.

Artiklen fortsætter under annoncen

  • Tallene viser, at arbejdsmarkedet ikke er en lukket klub. Der er rigtig mange, der går fra arbejdsløshed til job, og det skaber en dynamik, som mindsker risikoen for langtidsledighed. Den høje jobomsætning bidrager til en anden sammensætning af ledigheden, da ledige har mulighed for at tage del i jobåbningerne, og det giver med stor sandsynlighed mindre ungdomsarbejdsløshed og mindre langtidsledighed, siger han.

 

I Sønderborg Kommune skriver politikerne: Et enigt byråd har i forbindelse med udarbejdelsen af kommunens visionsgrundlag tilkendegivet, at vi også vil være førende i landet, når det drejer sig om at skabe gode levevilkår, arbejdspladser og vækst i landdistrikterne.

Artiklen fortsætter under annoncen

På DIs måling i 96 kommuner ligger Sønderborg næstsidst, når der kigges på erhvervsvenlighed.