Psykisk syge misbrugere skal ikke lande i ingenmandsland

Arkivfoto
Arkivfoto
26. november 2014 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

En ny samarbejdsaftale skal forhindre, at psykisk syge misbrugere ender i et ingenmandsland, hvor kommunen afviser dem, fordi de er psykisk syge, og psykiatrien ikke tilbyder noget, fordi de er misbrugere.

Er man psykisk syg og afhængig af stoffer eller alkohol kan det nogle gange være svært at få behandlet sit misbrug og psykiske sygdom samtidig.

For kommunerne behandler misbrugsproblemer, mens den regionale psykiatri tager sig af psykisk sygdom. Og har man en såkaldt dobbeltdiagnose, risikerer man at blive afvist i begge lejre med henvisning til en af delene.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men nu skal et styrket samarbejde mellem de 22 syddanske kommuner og Region Syddanmark føre til, at indsatsen overfor psykisk syge med alkohol- og stofmisbrug forbedres.

Socialudvalget fra det tidligere byråd har besøgt Vista Balboa i Odense, hvor kommunen tager sig af netop psykisk syge misbrugere.

Se Vista Balboa HER

7. maj 2024 Samfund, Sønderborg

Hør foredrag om udfordringer ved høretab og få gode råd

7. maj 2024 Samfund

Høreforeningen byder alle velkommen til et foredrag med psykolog Camilla Carlsen Bechsgaard tirsdag den 14. maj 2024, fra klokken 14:00 i Frivillighedens Hus, Perlegade 50 i Sønderborg. Camilla Carlsen Bechsgaard er cand.psych.aut. tilknyttet Høreforeningen som psykolog, og hun vil fortælle om udfordringer og give gode råd vedrørende høretab. Til arrangementet forefindes teleslynge og skrivetolke, og […]

Læs mere...