SF har været på ældrebesøg på Als

Privat foto fra politikerbesøget på plejecentret
Privat foto fra politikerbesøget på plejecentret
15. maj 2024 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

SFs folketingsmedlem Karina Lorentzen og den lokale SF-kandidat, John Brandt, har været på besøg på plejecenteret i Guderup og hos hjemmeplejen distrikt Sydals.

Her hørte de to fra SF lokale politikere og ansatte i plejesektoren fortælle om blandt andet strategien med at have boliger tæt på plejecentrene, hvor man kunne give en lidt tættere støtte – og om erfaringerne med de faste teams. I 2020 fik Sønderborg Kommune nemlig penge til at afprøve ideen, som nu skal udbredes til 40 teams i alt.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Jeg synes, erfaringerne med faste teams lyder lovende. Det giver god mening med færre forskellige medarbejdere i den ældres hjem, og at kendskabet til den ældre stiger på tværs af faggrupper. Det giver muligheder for at give bedre hjælp og service, men det koster selvfølgelig også, de penge er dog hurtigt tjent ind gennem formindsket sygefravær og fleksibiliteten i teamet, fordi man netop har flere fagligheder med, forklarer John Brandt, byråds- og EP-kandidat for SF, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Konkret overværede de to SF’ere, hvordan teamet arbejdede om konkrete ældre. Her sad sygeplejersker, assistenter, terapeuter og visitator omkring samme bord og kunne hurtig skrue hjælpen op eller ned ved at fortælle om deres observationer.

”Vi har i SF kæmpet for de faste teams, og det ligger jo også i ældrereformen, at det skal udbredes. Det interessante er, at de ældre selv er mest optaget af at det er de samme, der kommer – og hvornår hjælpen kommer. Det kan de faste teams sikre. Og så er det en styrke, at man hurtigt kan visitere hjælp eller fjerne en indsats, som ikke længere giver mening. Det gør, at hvor man tidligere skulle vente måske et par uge på at visitere en hjælp, kan det i dag nærmest gøres med det samme, siger folketingspolitiker Karina Lorentzen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Konkret havde det faste team næsten halveret antallet af forskellige medarbejdere hen over en uge – fra uge personer i snit til nu 4,5 personer.

De to SF’ere fik også lektier med hjem, bl.a. et ønske om at kunne lave mad til folk udefra til kostpris, så de kan spise med på plejecentrene og bidrage til livet der.

 

 

26. maj 2024 Kultur, Sønderborg

Sønderborg Lindy Hoppers fejrede dansen på Rådhustorvet

26. maj 2024 Kultur

En flashmob er, når en gruppe mennesker hurtigt samles et offentlig sted – udfører en handling – og forsvinder igen. Og det var lige det, som Sønderborg Lindyhoppers gjorde søndag eftermiddag på Rådhustorvet. “Det er Dansens Kunstdag og vi dansede en dans på Rådhustorvet. Den var med afsæt i Frankie Mannings Shimsam og jeg har […]

Læs mere...