Aase Nyegaard: Borgmesteren vil sikre flertal i udvalgene

8. oktober 2014 Uncategorized

Sønderborgs viceborgmester Aase Nyegaard nyder sin ferie i udlandet, mens hendes partifælle Erik Lorenzen går og venter på et udvalgsmøde, hvor han angiveligt mister sin formandspost, fordi han ikke længere har et flertal bag sig.

Nyheden om Sven Jensens partiskifte nåede også til Aase Nyegaards feriebolig i syden.

Nyheden om Sven Jensens partiskifte nåede også til Aase Nyegaards feriebolig i syden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Årsagen er naturligvis, at Sven Jensen fra Slesvigsk Parti tirsdag skiftede til Venstres byrådsgruppe – og i både Børne- og Uddannelsesudvalget og i Sundhedsudvalget betyder skiftet, at flertalsgruppen ikke længere har flertal.

Venstre har derfor bedt om møder i begge udvalg, så der kan vælges nye formænd og næstformænd.

“Jeg har haft en snak med borgmesteren, som finder en løsning på problemet. Der skal i hvert fald flyttes nogle opgaver eller ændres på andet i udvalgene, hvis scenen igen skal sættes, så flertalsgruppen igen får flertal i de to udvalg”, siger Aase Nyegaard til SønderborgNyt.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg har bedt borgmesteren om at tale med Erik Lorenzen, så han hele tiden kan følge med i processen”, siger hun. Ifølge viceborgmesteren sætter Erik Lauritzen og partifællen Bendt Olesen sig sammen og finder en udvej.

Det er ikke tilladt bare at sætte to mere fra flertalsgruppen i de ramte udvalg. Der skal være en årsag til at øge antallet af udvalgsmedlemmer og den er den, der skal strikkes sammen.

Hos Socialdemokraterne er det Helge Larsens formandspost, som mindretallet vil have.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Flertalsgruppen kan selvfølgelig ikke leve med at miste formandsposter i udvalgene, så borgmesteren går i gang med at løse problemet”, siger sundhedudvalgsformand Helge Larsen til SønderborgNyt.

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. september 2023 112, Sønderborg

Politiet tager kontakt til hackede skoler som har fået lækket data

25. september 2023 112

Politiet er i dag, mandag, blevet bekendt med, at kriminelle har skaffet sig adgang til personfølsomme data hos en række uddannelsesinstitutioner i Sønderjylland og efterfølgende lækket materialet. Det drejer sig om EUC Syd, Sønderborg Statsskole, Gråsten Landbrugsskole, Privatskolen-Als og Sønderborg International School. Politiet indleder nu en dialog med uddannelsesstederne samt deres it-driftsfællesskab, IT-Center Syd, for […]

Læs mere...