Aase Nyegaard: Borgmesteren vil sikre flertal i udvalgene

8. oktober 2014 Uncategorized

Sønderborgs viceborgmester Aase Nyegaard nyder sin ferie i udlandet, mens hendes partifælle Erik Lorenzen går og venter på et udvalgsmøde, hvor han angiveligt mister sin formandspost, fordi han ikke længere har et flertal bag sig.

dk/wp-content/uploads/2013/10/aase.jpg” alt=”Nyheden om Sven Jensens partiskifte nåede også til Aase Nyegaards feriebolig i syden.” width=”110″ height=”166″ /> Nyheden om Sven Jensens partiskifte nåede også til Aase Nyegaards feriebolig i syden.

Årsagen er naturligvis, at Sven Jensen fra Slesvigsk Parti tirsdag skiftede til Venstres byrådsgruppe – og i både Børne- og Uddannelsesudvalget og i Sundhedsudvalget betyder skiftet, at flertalsgruppen ikke længere har flertal.

Venstre har derfor bedt om møder i begge udvalg, så der kan vælges nye formænd og næstformænd.

“Jeg har haft en snak med borgmesteren, som finder en løsning på problemet. Der skal i hvert fald flyttes nogle opgaver eller ændres på andet i udvalgene, hvis scenen igen skal sættes, så flertalsgruppen igen får flertal i de to udvalg”, siger Aase Nyegaard til SønderborgNyt.

“Jeg har bedt borgmesteren om at tale med Erik Lorenzen, så han hele tiden kan følge med i processen”, siger hun. Ifølge viceborgmesteren sætter Erik Lauritzen og partifællen Bendt Olesen sig sammen og finder en udvej.

Det er ikke tilladt bare at sætte to mere fra flertalsgruppen i de ramte udvalg. Der skal være en årsag til at øge antallet af udvalgsmedlemmer og den er den, der skal strikkes sammen.

Hos Socialdemokraterne er det Helge Larsens formandspost, som mindretallet vil have.

“Flertalsgruppen kan selvfølgelig ikke leve med at miste formandsposter i udvalgene, så borgmesteren går i gang med at løse problemet”, siger sundhedudvalgsformand Helge Larsen til SønderborgNyt.

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk