Aktivt medborgerskab skal sikre velfærden

1. oktober 2014 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

Politikerne i Sundhedsudvalget har arbejdet rigtig lang tid med noget, der kaldes Aktivt Medborgerskab og nu er langt som længe så langt

Mennesker, der trives er billigere i drift, og de har det både bedre og sjovere.

Mennesker, der trives er billigere i drift, og de har det både bedre og sjovere.

Artiklen fortsætter under annoncen

fremme, at hele ideen kan sendes i høring. Og det er en høring, hvor alle borgere er mere end velkomne til at deltage.

“Det er en stor sag og den handler om at fastholde velfærden for os allesammen”, siger Helge Larsen, der også i den tidligere byrådsperiode talte for forebyggelse af enhver art.

“Og fordi det er noget, vi allesammen skal være en del af – og gerne en aktiv del – så synes jeg, at alle skal have mulighed for at kommentere planen og gerne komme med flere forslag”, siger Helge Larsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når planen vedtages, så nedsættes der et “Medborgerskabsråd”, som skal lave et katalog over alle de gode tilbud, der findes i foreningerne og hos kommunen – og rådet må gerne hente inspiration udenfor kommunegrænsen.

Når Helge Larsen tænker sundhed, så handler det om fysisk, psykisk og socialt velvære.

Altså: Stop en halv – og bliv hel.

(Når forvaltninger sender planen til høring, kommer den her på SønderborgNyt, så du kan se den, kommentere og foreslå mere).

22. februar 2024 Augustenborg, Politik

Kommunen skal finde en der vil købe en del af Augustenborgs tidligere rådhus

22. februar 2024 Augustenborg

For at sikre lægedækning i Augustenborg fremadrettet, vil parterne bag budgetaftalen have lavet et attraktivt sundhedshus i det gamle rådhus i Augustenborg, som i dag huser Kunstværket. Med valget af det tidligere Rådhus til et kommende Sundhedshus, bliver en del af bygningen overflødig, fordi sundhedshuset kan rummes i det gamle rådhus uden de sidebygninger, der […]

Læs mere...