Alssundlisten: Egernsund er vores Skagen

4. november 2013 Uncategorized

Byrådskandidat Thorkild Kristiansen, Alssundlisten, skriver:

Turisme kommer efter alt at dømme til at få stigende betydning for kommunernes økonomi. Der bliver arbejdet målrettet for at få gæster til Sønderborg Kommune, men der er stadig behov for nye initiativer.

Grenen trækker turister - og det skal Egernsund også.

Grenen trækker turister – og det skal Egernsund også.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mange turister valfarter til Skagen, Faaborg, Silkeborg, Snekkersten og andre byer for at kigge på kvalitetskunst. Men kun meget få danskere ved, at den lille søfartsby, Egernsund, i Sønderborg Kommune, har været hjemsted for fantastiske kunstnere. Fra 1880’erne blev der skabt kunst i Egernsund, der ofte tåler sammenligning med selv Skagen-kunsten. Hvordan kan vi udnytte det?Logo_Alssundlisten

Artiklen fortsætter under annoncen

Besøg Museumsberg i Flensborg – og du vil gøre store øjne. Tænk, at så fantastisk kunst er skabt på vores egn. For 130-150 år siden var Egernsund-kolonien ramme om et helt unikt kunstnerfællesskab.

Alssundlisten opfordrer fagfolk til at indhente det forsømte – få Egernsund på kunstens landkort – det er aldrig for sent.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
15. juni 2021 Erhverv, Sønderborg

Wohlenberg åbner delikatessebutik i Perlegade

15. juni 2021 Erhverv

Fra august kan du købe lækkert hjemmebagt brød, mel, ost, skinke, pølser og andre lækre specialiteter i Wohlenbergs CHEFs DELI, som åbner i Perlegade. Det er de gode råvarer og den bedste kvalitet, det skal handle om – og tanken er, at du nyder lækkerierne derhjemme eller ude i det fri. “Og der lægges vægt […]

Læs mere...