Alssundlisten: Forstad eller landsby?

25. oktober 2013 Uncategorized

Byrådskandidat Thorkild Kristiansen, Alssundlisten, skriver:

Afstandsmæssigt har vi ingen problemer, men administrativt har vi Egernsundborgere efter kommunesammenlægningen fået længere til Sønderborg Kommune end vi havde før.  Årsagen er, at Sønderborg Kommune valgte at kategorisere Egernsund som en ”forstad til Gråsten” og ikke som det Egernsund er, nemlig ”en landsby”.

Ved en ændring fra ”forstad” til ”landsby” vil vi kunne etablere et landsbylaug, der med offentligt tilskud vil kunne sikre Egernsund en udvikling, der bevarer, styrker og udvikler vores sammenhold og kultur. Et ”Egernsund Landsbylaug” som officielt talerør vil med fordel kunne varetage Egernsunds interesser overfor Sønderborg Kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derfor opfordrer jeg Egernsund Borgerforening til snarest at tage initiativet til at få ændret Egernsunds planstatus fra ”forstad” til ”landsby”. Et ”Egernsund Landsbylaug” som talerør for Egernsund, må kunne etableres i et tæt samarbejde mellem alle Egernsunds mange lokale foreninger.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. juni 2021 Gråsten, Samfund

Dronningen: Rigtig god sommer til Jer alle

23. juni 2021 Gråsten

Helt overraskende talte Dronningen til alle de mennesker, som tog imod hende på Torvet i Gråsten – og det gjorde hun efter borgmesteren havde budt hende velkommen. ”Vi nød Genforeningsdagen, som ligger os meget nær og så ønsker vi Jer alle en god sommer”, sagde Dronningen, hvorefter hun hilste på flere af de ældre, som […]

Læs mere...