Alssundlisten: Forstad eller landsby?

25. oktober 2013 Uncategorized

Byrådskandidat Thorkild Kristiansen, Alssundlisten, skriver:

Afstandsmæssigt har vi ingen problemer, men administrativt har vi Egernsundborgere efter kommunesammenlægningen fået længere til Sønderborg Kommune end vi havde før.  Årsagen er, at Sønderborg Kommune valgte at kategorisere Egernsund som en ”forstad til Gråsten” og ikke som det Egernsund er, nemlig ”en landsby”.

Ved en ændring fra ”forstad” til ”landsby” vil vi kunne etablere et landsbylaug, der med offentligt tilskud vil kunne sikre Egernsund en udvikling, der bevarer, styrker og udvikler vores sammenhold og kultur. Et ”Egernsund Landsbylaug” som officielt talerør vil med fordel kunne varetage Egernsunds interesser overfor Sønderborg Kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derfor opfordrer jeg Egernsund Borgerforening til snarest at tage initiativet til at få ændret Egernsunds planstatus fra ”forstad” til ”landsby”. Et ”Egernsund Landsbylaug” som talerør for Egernsund, må kunne etableres i et tæt samarbejde mellem alle Egernsunds mange lokale foreninger.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2023 112, Sønderborg

Mindre brand i en kompostbunke

24. september 2023 112

Søndag – kort efter middag – kørte Ullerup Frivillige Brandværn til en mindre brand på Gl. Landevej i Vester Sottrup. “Her var der en, som havde smidt noget aske fra pillefyret ud i kompostbunken og så gik der ild i den”, siger indsatsleder Henrik Jacobsen fra Beredskab Sønderborg til SønderborgNYT. “Det er meget vigtigt, at […]

Læs mere...