Alssundlisten: Forstad eller landsby?

25. oktober 2013 Uncategorized

Byrådskandidat Thorkild Kristiansen, Alssundlisten, skriver:

Afstandsmæssigt har vi ingen problemer, men administrativt har vi Egernsundborgere efter kommunesammenlægningen fået længere til Sønderborg Kommune end vi havde før.  Årsagen er, at Sønderborg Kommune valgte at kategorisere Egernsund som en ”forstad til Gråsten” og ikke som det Egernsund er, nemlig ”en landsby”.

Ved en ændring fra ”forstad” til ”landsby” vil vi kunne etablere et landsbylaug, der med offentligt tilskud vil kunne sikre Egernsund en udvikling, der bevarer, styrker og udvikler vores sammenhold og kultur. Et ”Egernsund Landsbylaug” som officielt talerør vil med fordel kunne varetage Egernsunds interesser overfor Sønderborg Kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derfor opfordrer jeg Egernsund Borgerforening til snarest at tage initiativet til at få ændret Egernsunds planstatus fra ”forstad” til ”landsby”. Et ”Egernsund Landsbylaug” som talerør for Egernsund, må kunne etableres i et tæt samarbejde mellem alle Egernsunds mange lokale foreninger.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. juni 2022 Augustenborg, Erhverv

Nyd et godt glas vin og aftensolen på terrassen ved Augustenborg_Project

29. juni 2022 Augustenborg

På fredag åbnes dørene til den splinternye vinbar, A_Terracce, hos Augustenborg_Project på Palævej i Augustenborg, hvor franske sommeliers er klar til at guide gæsterne frem til de allerbedste smagsoplevelser. “I den kommende weekend gør vi ekstra meget ud af franske vine og det skyldes selvfølgelig, at Tour de France kommer til Sønderborg og fremover handler […]

Læs mere...