Alssundlisten: Match de studerende med virksomhederne

23. oktober 2013 Uncategorized

Logo_AlssundlistenByrådskandidat Khaled A. KarimAlssundlisten, skriver:

Vi vil gerne have tilflyttere. Det paradoksale er, at de allerede er her. Det er de studerende.

Universitetet i Sønderborg havde i 2012 studerende fra 60 forskellige nationaliteter – og de er glade for området. Mange af dem bliver gerne boende, når uddannelsen er afsluttet – hvis der er mulighed.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derfor mener Alssundlisten, at kommunen bør gøre en speciel indsats for at matche de studerende med virksomhederne. Mange kan med stor sikkerhed bruge en veluddannet medarbejder med en anden kulturel baggrund end dansk. Matches de unge rigtigt, kan det måske give virksomhederne lidt mere smag for eksport. Så kommer omsætningen, og vi har nye skatteborgere.

SET har rigeligt at se til. Derfor: Udpeg i stedet et par dedikerede medarbejdere, og giv dem opgaven og ansvaret. Gør det til en rigtig udfordring, og giv dem bonus for indsatsen. Så får vi også iværksættergenet ind i den kommunale administration.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. oktober 2022 FV22, Sønderborg

Enhedslistens Johanna-Maria Precht er for klimaet og imod grænsekontrollen

5. oktober 2022 FV22

Smukt ser det ud, når man står ved kysten og skuer over Flensborg Fjord eller Lillebælt. Mange turister kommer hvert år til vores kommune for at nyde strandlivet og havet. ”Men det skønne billede bedrager. Under havoverfladen ligger en iltfattig gold ørken, som ikke længere levner plads til havdyr- og planter. De er blevet kvalt […]

Læs mere...