Alssundlisten: Match de studerende med virksomhederne

23. oktober 2013 Uncategorized

Logo_AlssundlistenByrådskandidat Khaled A. KarimAlssundlisten, skriver:

Vi vil gerne have tilflyttere. Det paradoksale er, at de allerede er her. Det er de studerende.

Universitetet i Sønderborg havde i 2012 studerende fra 60 forskellige nationaliteter – og de er glade for området. Mange af dem bliver gerne boende, når uddannelsen er afsluttet – hvis der er mulighed.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derfor mener Alssundlisten, at kommunen bør gøre en speciel indsats for at matche de studerende med virksomhederne. Mange kan med stor sikkerhed bruge en veluddannet medarbejder med en anden kulturel baggrund end dansk. Matches de unge rigtigt, kan det måske give virksomhederne lidt mere smag for eksport. Så kommer omsætningen, og vi har nye skatteborgere.

SET har rigeligt at se til. Derfor: Udpeg i stedet et par dedikerede medarbejdere, og giv dem opgaven og ansvaret. Gør det til en rigtig udfordring, og giv dem bonus for indsatsen. Så får vi også iværksættergenet ind i den kommunale administration.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. maj 2021 Samfund, Sønderborg

Flyttede tilbage Sønderborg og skabte et energi-rigtigt drømmehus

14. maj 2021 Samfund

Den smukke natur, familien og Sønderborgernes venlige og imødekommende væsen, fik Marianne Albers, sammen med sin familie til, at flytte fra København tilbage til Sønderborg og fandt en bungalow-villa som de energi-renoverede og omdannet til deres drømmebolig. For Marianne Albers og hendes mand har huskøbet og en efterfølgende gennemgående energi-renovering, på alle måder været en […]

Læs mere...