Alssundlistens Marion Lippert tænker på de unge

9. november 2013 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

Marion Lippert, Byfestformand, er helt ny i politik og hun sprang med på Karen Damms Alssundlisten, fordi der er en del ting, som hun synes, skal gøres bedre.Logo_Alssundlisten

– Først af alt, så synes jeg, at folkeskolen skal arbejde på at ruste de unge mennesker til at vælge den rigtige vej med det samme, når de skal i gang med en ungdomsuddannelse. Altså skal der snakkes med hver enkelt om fremtiden. Ikke sådan på faste tider, men når lejligheden byder sig, siger Marion Lippert.

Artiklen fortsætter under annoncen

Marion Lippert.

Marion Lippert.

I den senere tid har der været meget debat om, at flere unge burde vælge EUC fremfor gymnasiet. Er chancen for de virkeligt gode karakterer ikke lige om hjørnet, så bliver gymnasiet ikke springbrædt til en videregående uddannelse, men mere en omvej til EUC.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Unge mennesker skal tage en uddannelse og det er da glimrende at blive tømrer, murer og alt muligt. Tager de unge en uddannelse, så er der gode chancer for et aktivt liv, siger Marion Lippert. Hun fortæller, at det højst sandsynligt fører til masser af år på overførselsindkomst, hvis de unge ikke gør det – og hun slår fast, at de virksomheder, der er i Sønderborg, har et medansvar for at de unge får sig et svendebrev.

Politik på skemaet

Alt for mange unge mennesker har ingen anelse om, hvad Byrådet laver og de kender heller ikke forskellen på de forskellige partier.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Så her kan folkeskolen meget passende hælde lidt politisk viden ud foran de store klasser, siger Marion Lippert. Og de andre uddannelsessteder kan følge op på det.

Her har hun en pointe, fordi et demokratis overlevelse er, at vi alle sammen tager del i det og konstant udfordrer dem, der er sat i spidsen for byråd, regionsråd og folketing.

Marion Lippert brænder også for de udsatte børn, de ældres forhold og andre emner.

20. april 2024 Erhverv, Nordborg

Ingen medalje til EUC Syds deltager ved DM i Skills

20. april 2024 Erhverv

Nu er Danmarks dygtigste bagere, tekniske isolatører, møbelpolstrere, anlægsstruktører og kosmetikere fundet. Unge fra 47 forskellige konkurrencefag har netop fået hængt en guldmedalje om halsen ved en storstilet afslutningsceremoni for DM i Skills 2024 – Danmarksmesterskabet for unge fra erhvervsuddannelserne, der i år blev holdt på Dyrskuepladsen i Roskilde. Fra EUC Syd i Sønderborg deltog […]

Læs mere...