FV19: Benny Engelbrecht genvalgt som kredsens folketingskandidat

2. marts 2019 FV19

Socialdemokratiet i Sønderborg har lørdag genvalgt Socialdemokratiets finansordfører, forhenværende minister Benny Engelbrecht som kredsens folketingskandidat. På kredsrepræsentantskabsmødet fik markant opbakning til fire år mere som folketingsmedlem og med Steen Nørhart som ny formand for Sønderborg Kredsen er organisationen klar til valgkamp.

”Det er tydeligt, at Danmark mangler en ambitiøs og handlekraftig regering. En ny regering, der vil prioritere den nære sundhed frem for centralisering. En ny regering, der vil prioritere velfærd frem for skattelettelser. Jeg arbejder hårdt for, at Sønderjylland ikke bliver overset i det arbejde, der foregår på Christiansborg. Derfor håber jeg, at sønderjyderne vil stemme på kandidater, der arbejder for at fastholde velfærden og det nære sundhedsvæsen, så vi Danmark ikke trækkes mere skævt”, sagde Benny Engelbrecht i sin tale til kredsrepræsentantskabsmødet i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Siden 2007 har Benny Engelbrecht været medlem af Folketinget.

Hans baggrund er over 20 år på arbejdsmarkedet og dermed er han blandt de få folketingsmedlemmer der har en ufaglært baggrund. Benny Engelbrecht var minister i SR-regeringen, han har tidligere været en markant erhvervsordfører for Socialdemokratiet og har siden 2015 været finansordfører og del af partiets centrale ledelse, skriver partiet i en pressemeddelelse.

Benny Engelbrecht blev enstemmigt genvalgt, uden modkandidater og kan dermed se frem til folketingsvalg inden den 17. juni. Benny Engelbrecht var klar i sin replik til kredsrepræsentantskabsmødet, med en entydig opfordring til landets statsminister:

”Udskriv nu bare valget, Løkke”.

På kredsrepræsentantskabsmødet blev Steen Nørhart valgt som ny formand for Socialdemokratiet i Sønderborg kredsen. Han afløser Allan Skovrup Lausten på posten.

Kredsbestyrelsen i Sønderborg:

Steen Nørhart, formand
Bjørn Allerelli Andersen, næstformand
Charlotte Grau, sekretær
Kurt Nissen, kasserer

Plus foreningsformændene i de fem partiforeninger:  

Martin Holmgaard Nielsen, Sønderborg partiforening

Artiklen fortsætter under annoncen

Eva Christensen, Egen Partiforening
Preben V. Jensen, Nordals Partiforening
Henrik Sohl, Broager/Gråsten/Sundeved Partiforening
Karen Mølbæk, Augustenborg/Sydals Partiforening

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. maj 2021 Genforeningen 2020, Sønderborg

DGIs Genforeningsstafet nåede frem til Rytterstatuen

14. maj 2021 Genforeningen 2020

Fredag eftermiddag nåede Genforenings-depechen til Sønderborg, hvor den skiftede hænder og det blev DGI-formand Charlotte Bach Thomassen, som skulle løbe den op gennem Dybbøl Banke og videre mod Aabenraa. Med på turen fra Rytterstatuen til Dybbøl Banke var også byrådsmedlemmerne Stephan Kleinschmidt og Jesper Kock, der begge – ligesom DGI-formanden – sagde nogle ord om […]

Læs mere...