Benny Engelbrecht: Ministeren giver optimisme til brandværnene

29. maj 2014 Politik

Pressemeddelelse:

Det socialdemokratiske folketingsmedlem Benny Engelbrecht er særdeles tilfreds med at forsvarsminister Nikolai Wammen i denne uge tilkendegav i folketingssalen, at fremtidens beredskab også vil omfatte frivillige sønderjyske brandværn. Ministerens udtalelser kom, blandt andet, på baggrund af en henvendelse fra de sønderjyske kommuner hvor man rejser bekymring for arbejdet i det såkaldte strukturudvalg for redningsberedskabet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Benny Engelbrecht kæmper for de sønderjyske brandværn.

Benny Engelbrecht kæmper for de sønderjyske brandværn.

 

 

– Forsvarsministeren har givet et meget vigtigt svar på den berettigede bekymring de sønderjyske kommuner har rejst i forhold til fremtidens beredskab. Jeg vil sikre mig, i samarbejde med de sønderjyske kommuner og mine folketingskolleger fra andre partier, at ministeren er klædt bedst muligt på om de særlige traditioner i Sønderjylland, når det handler om frivillige brandværn, siger Benny Engelbrecht.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

I Folketingssalen sagde Forsvarsministeren blandt andet:

– Jeg har meget stor respekt for det arbejde, der bliver lavet i de sønderjyske brandværn. Jeg forestiller mig også, at man i en ny struktur i meget stort omfang vil have brug for frivillige brandmænd, også i det sønderjyske.

 

Samtidig tilkendegav ministeren at han senere på året selv vil aflægge et besøg i Sønderjylland for ved selvsyn at stifte nærmere bekendtskab med de frivillige brandværn. Ministeren sagde således blandt andet:

Artiklen fortsætter under annoncen

– Jeg har med glæde sagt ja til hr. Benny Engelbrecht til at skulle besøge nogle af de frivillige brandmænd sammen med ham.

For vigtigt til parti-politikpoliti2

Socialdemokraten Benny Engelbrecht understreger dog, at han ikke planlægger et partipolitisk besøg.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Jeg har allerede været i kontakt med min kollega Ellen Trane Nørby fra Venstre for at sikre mig, at vi bredt politisk kan vise ministeren, at der er opbakning til den sønderjyske brandværnstradition, ligesom jeg har været i dialog med blandt andre Sønderborgs borgmester. Jeg synes, sagen er for vigtig til, at der skal gå partipolitik i den og derfor synes jeg også, det er værd at glæde sig over, at forsvarsministeren kommer med så positive tilkendegivelser om vores stolte brandværnstraditioner, siger Benny Engelbrecht.

Artiklen fortsætter under annoncen

Citat:

– Sønderjylland har en lang og også stolt tradition med frivillige brandværn, der er bygget op omkring frivillig og ulønnet arbejdskraft karakteriseret ved et stort engagement. De mange frivillige brandværn leverer på den måde vagtberedskab til de sønderjyske kommuner døgnet rundt alle årets dage, en imponerende indsats, som jeg synes, der er grund til at takke for.
Forsvarsminister Nikolai Wammen (S)
Folketinget 28. maj 2014

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. august 2022 Politik, Sønderborg

Udviklingen af Rønhaveplads lægges i mølposen for en tid

10. august 2022 Politik

Tirsdag var udviklingen af Rønhaveplads på bordet i Teknik-, By- og Boligudvalget, hvor projektet blev sat i bero på grund af pengemangel. “Venstre ser stadig et stort potentiale i at udvikle Rønhaveplads til en oase i byen med legeplads, udeservering o.s.v., og samtidig også som en del af korridoren fra havnen til den øverste del […]

Læs mere...