Børnemisbrug: Lovpligtig beredskabsplan er endnu ikke lavet

22. januar 2014 Uncategorized

Alle landets kommuner skulle den 1. oktober 2013 være klar med offentligt tilgængelige beredskabsplaner, der klart og enkelt fortæller, hvilke procedurer, der sættes i gang, når kommunen modtager en anmeldelse om mistanke om seksuelle overgreb på børn. Det er en slags køreplan, så alle ved, hvad de skal gøre.

Erik Lorenzen siger, at kommunen skal have lavet beredskabsplanen.

Erik Lorenzen siger, at kommunen skal have lavet beredskabsplanen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Kommune er en af flere kommuner, der ikke lever op til loven. Ifølge dr.syd er der ingen offentligt tilgængelig plan.

Marianne Helms fra Børn og Familie fortæller til dr.syd, at planen endnu ikke er klar på grund af omstruktureringer. Hun tilføjer, at planen først skal i Byrådet til marts.

Politikerne ikke informeret

Formanden for Børn- og Uddannelsesudvalget, Erik Lorenzen har slet ikke hørt, der skal laves en offentlig tilgængelig plan. Han mindes ikke, det har været nævnt på nogle af de tidligere møder i udvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Men det skal vi da have på plads, siger Erik Lorenzen til Sønderborg Nyt.

Godt råd om planen

I stedet for at skrive tykke, detaljerede og fagtunge planer, har speciallæge og forsker Karin Helweg-Larsen et andet forslag til kommunerne.

– Man bør skrive i et så simpelt og forståeligt sprog som overhovedet muligt. På den måde vil flest være i stand til at handle efter dem, siger hun. Mange kommuner har store, tykke værker, der er fyldt med fagsprog og medicinske udtryk. Planerne skal skrives i et sprog, der når de mennesker, der skal bruge dem .

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. september 2022 Politik, Sønderborg

Byrådsmedlem Jesper Smaling vil ha’ orlov fra Byrådet

28. september 2022 Politik

Byrådsmedlem Jesper Smaling fra Socialdemokratiet beder om grønt lys til at holde forældreorlov i perioden fra 7. november og året ud. Forældreorlov er en gyldig hindring for varetagelsen af hvervet som byråds- og udvalgsmedlem. Jesper Kock vil i den mellemliggende periode blive indkaldt som stedfortræder. Det er Byrådet, som byrådsmødet onsdag eftermiddag skal sige god […]

Læs mere...