Børnemisbrug: Lovpligtig beredskabsplan er endnu ikke lavet

22. januar 2014 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

Alle landets kommuner skulle den 1. oktober 2013 være klar med offentligt tilgængelige beredskabsplaner, der klart og enkelt fortæller, hvilke procedurer, der sættes i gang, når kommunen modtager en anmeldelse om mistanke om seksuelle overgreb på børn. Det er en slags køreplan, så alle ved, hvad de skal gøre.

Erik Lorenzen siger, at kommunen skal have lavet beredskabsplanen.

Erik Lorenzen siger, at kommunen skal have lavet beredskabsplanen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Kommune er en af flere kommuner, der ikke lever op til loven. Ifølge dr.syd er der ingen offentligt tilgængelig plan.

Marianne Helms fra Børn og Familie fortæller til dr.syd, at planen endnu ikke er klar på grund af omstruktureringer. Hun tilføjer, at planen først skal i Byrådet til marts.

Politikerne ikke informeret

Formanden for Børn- og Uddannelsesudvalget, Erik Lorenzen har slet ikke hørt, der skal laves en offentlig tilgængelig plan. Han mindes ikke, det har været nævnt på nogle af de tidligere møder i udvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Men det skal vi da have på plads, siger Erik Lorenzen til Sønderborg Nyt.

Godt råd om planen

I stedet for at skrive tykke, detaljerede og fagtunge planer, har speciallæge og forsker Karin Helweg-Larsen et andet forslag til kommunerne.

– Man bør skrive i et så simpelt og forståeligt sprog som overhovedet muligt. På den måde vil flest være i stand til at handle efter dem, siger hun. Mange kommuner har store, tykke værker, der er fyldt med fagsprog og medicinske udtryk. Planerne skal skrives i et sprog, der når de mennesker, der skal bruge dem .

Artiklen fortsætter under annoncen

 

20. april 2024 Erhverv, Nordborg

Ingen medalje til EUC Syds deltager ved DM i Skills

20. april 2024 Erhverv

Nu er Danmarks dygtigste bagere, tekniske isolatører, møbelpolstrere, anlægsstruktører og kosmetikere fundet. Unge fra 47 forskellige konkurrencefag har netop fået hængt en guldmedalje om halsen ved en storstilet afslutningsceremoni for DM i Skills 2024 – Danmarksmesterskabet for unge fra erhvervsuddannelserne, der i år blev holdt på Dyrskuepladsen i Roskilde. Fra EUC Syd i Sønderborg deltog […]

Læs mere...