Børnemisbrug: Lovpligtig beredskabsplan er endnu ikke lavet

22. januar 2014 Uncategorized

Alle landets kommuner skulle den 1. oktober 2013 være klar med offentligt tilgængelige beredskabsplaner, der klart og enkelt fortæller, hvilke procedurer, der sættes i gang, når kommunen modtager en anmeldelse om mistanke om seksuelle overgreb på børn. Det er en slags køreplan, så alle ved, hvad de skal gøre.

Erik Lorenzen siger, at kommunen skal have lavet beredskabsplanen.

Erik Lorenzen siger, at kommunen skal have lavet beredskabsplanen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Kommune er en af flere kommuner, der ikke lever op til loven. Ifølge dr.syd er der ingen offentligt tilgængelig plan.

Marianne Helms fra Børn og Familie fortæller til dr.syd, at planen endnu ikke er klar på grund af omstruktureringer. Hun tilføjer, at planen først skal i Byrådet til marts.

Politikerne ikke informeret

Formanden for Børn- og Uddannelsesudvalget, Erik Lorenzen har slet ikke hørt, der skal laves en offentlig tilgængelig plan. Han mindes ikke, det har været nævnt på nogle af de tidligere møder i udvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Men det skal vi da have på plads, siger Erik Lorenzen til Sønderborg Nyt.

Godt råd om planen

I stedet for at skrive tykke, detaljerede og fagtunge planer, har speciallæge og forsker Karin Helweg-Larsen et andet forslag til kommunerne.

– Man bør skrive i et så simpelt og forståeligt sprog som overhovedet muligt. På den måde vil flest være i stand til at handle efter dem, siger hun. Mange kommuner har store, tykke værker, der er fyldt med fagsprog og medicinske udtryk. Planerne skal skrives i et sprog, der når de mennesker, der skal bruge dem .

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2021 Politik, Sønderborg

Når det gælder penge til Arne-pension venter borgmesteren på KL

24. september 2021 Politik

Borgmester Erik Lauritzen har bemærket, at regeringen lægger op til, at det er ved at skrue på indsatsen på at hjælpe unge i arbejde, der skal findes penge til at finansere den kommunale del af Arne-pensionen. “Men først skal regeringen forhandle med KL og først derefter kan vi sige, hvor regeringen foreslår, vi skal finde […]

Læs mere...