Folketingsvalget udskrevet

Her er de lokale kandidater

 

Borgere kom med deres bud på fremtiden for Sønderborg

21. maj 2014 Uncategorized
Helge Larsen noterede sig, at velfærd er vigtigt for Sønderborgs fremtid.

Helge Larsen noterede sig, at velfærd er vigtigt for Sønderborgs fremtid.

Udvalgte sønderborgensere fra land og by i alle aldre kom onsdag med deres bud på, hvordan det skal være i Sønderborg i 2050 – og visionerne blev omhyggeligt nedfældet, da de blev præsenteret for en lille folk byrødder. De forskellige oplæg var delt op, så nogle skal bruges af Byrådet, nogle af folketingspolitikerne og andre skal tages med på Folkemødet på Bornholm.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Hjælp erhvervslivet med rammer, så den grønne teknologi kan vokse. Det kan være gennem de såkaldte OPP-ordninger, lyder det fra en af grupperne. Samtidig vil gruppen have politikerne på Christiansborg til at lade være med at rykke flere arbejdspladser ud af Sønderborg.

Jes Johansen fra Kultur i Syd førte ordet for en anden gruppe og her handler det om, at Folketinget skal droppe udkantstænkningen og arbejde for sammenhængskraften.

– Og så skal vores byrødder ikke tænke købstadspolitik, men tænke på grænseregionen. Hvis kommunerne arbejder sammen og også hen over grænsen, så kan de forskellige styrker komme i spil, siger Jes Johansen.

Artiklen fortsætter under annoncen

– I Sønderborg kan studiemiljøet forbedres, hvis der kommer mange flere billige boliger til studerende. Unge fra Nordborg og Gråsten skal også kunne få fingre i dem, siger han på vegne af gruppen.

Andre ville gerne have – ikke bare Sønderborg, men – hele landet til at blive økologisk – og så skal københavneriet stoppes én gang for alle.

Politikere på banen

Fra Byrådet var Helge Larsen først på banen og han ser, at skridtene ind i fremtiden skal tages på to ben.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nogle forslag ville ifølge Tage Petersen nok kræve, at Als igen blev udråbt som republik.

Nogle forslag ville ifølge Tage Petersen nok kræve, at Als igen blev udråbt som republik.

– Jeg ser uddannelser, ProjectZero og erhvervslivet som det ene – og så ser jeg vores velfærd som det andet, siger Helge Larsen. Det er ikke nok, at Sønderborg har et super erhvervsliv, masser af uddannelsesmuligheder, borgere og jobs.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Det skal også være et rart sted at være og et trygt sted at lade sine børn vokse op, siger han. Han synes, at flere af visionerne mindede om ultra liberalt anarki, mens andre faldet lettere ind i den socialdemokratiske tankegang.

– Ind imellem går tankerne jo hen til dengang, hvor Als blev udråbt som republik, siger Tage Petersen.

Inge Plauborg tager de mange forslag med videre i sine tanker.

Inge Plauborg tager de mange forslag med videre i sine tanker.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men når det handler om visioner, så skal der være højt til loftet og der må gerne være lidt galskab i de mange forslag.

– Der er ingen grund til at lade sig begrænse, siger en deltager.

En af de yngre deltagere spurgte politikerne, om de visioner, som de får, vil blive brugt – og hun ville også gerne vide, hvornår der kommer nogle resultater på baner.

– Jeg kan ikke love, vi drøfter jeres forslag på det næste byrådsmøde. Men visionerne kommer med i vores tankegods, siger Inge Plauborg. Sammen med Tage Petersen, Erik Lauritsen, Frode Sørensen, Helge Larsen, Charlotte Riis Engelbrecht og Jesper Kock repræsenterede hun byrådet på visionsseminaret på EUC Syd.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. oktober 2022 FV22, Sønderborg

FV22: Statsministeren udskriver folketingsvalg – her er de lokale kandidater

5. oktober 2022 FV22

Statsminister Mette Frederiksen har netop udskrevet folketingsvalg og valgdagen er sat til den 1. november. I Sønderborg Kommune stiller seks lokale folketingskandidater op: Tidligere minister og nuværende folketingsmedlem Benny Engelbrecht stiller op for Socialdemokratiet, Byrådsmedlem Bo Kleis Christensen stiller op for Nye Borgerlige, Chris Preuss stiller op for Venstre, Dorthe Wildt stiller op for Liberal […]

Læs mere...