Borgmesteren: Kommunen behandler elever ordentligt

Arkivfoto
Arkivfoto
25. oktober 2013 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Borgmester Aase Nyegaard, Fælleslisten, skriver:

Medierne har de seneste dage bragt artikler om, at Sønderborg Kommune ikke behandler elever ordentligt, hvis de bliver gravide i elevtiden. Det er en påstand, jeg gerne vil ha lov til at tilbagevise én gang for alle. Vi følger naturligvis reglerne og er kun interesseret i, at eleverne får deres uddannelse.

Vi sikrer eleverne ansættelse i de måneder, uddannelsen varer. Hvis eleven ikke kan arbejde i alle måneder på grund af fx barsel, bliver uddannelsesforløbet naturligvis genoptaget, så snart barselsperioden er afsluttet og eleven melder sig klar til at fortsætte. Vi sikrer med andre ord ansættelse i hele den elevtid, der er forudsætningerne for uddannelsen jf. lovgivningen. Eleverne får barselsdagpenge, mens de er på barsel. Såvel Tvistighedsnævnet som Østre Landsret har truffet beslutning om, at arbejdsgivere ikke har pligt til at forlænge uddannelsesaftalen, således at der betales løn under barsel i den periode af barslen, som ligger efter ansættelsesaftalens ophør.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kommunernes Landforening har igennem mange år understøttet den praksis, vi følger og har fulgt, siden kommunen blev til i 2007. Som kommune er vi ligesom alle andre virksomheder nødt til at se nøje på, hvad pengene bruges til, og der er desværre ikke råd til goder, som rækker ud over, hvad vi er forpligtet til. Jeg håber, domstolene fastholder den hidtidige praksis, ellers må vi ansætte færre elever, og det er ikke en situation, jeg ønsker.

 

 

26. maj 2024 Kultur, Sønderborg

Sønderborg Lindy Hoppers fejrede dansen på Rådhustorvet

26. maj 2024 Kultur

En flashmob er, når en gruppe mennesker hurtigt samles et offentlig sted – udfører en handling – og forsvinder igen. Og det var lige det, som Sønderborg Lindyhoppers gjorde søndag eftermiddag på Rådhustorvet. “Det er Dansens Kunstdag og vi dansede en dans på Rådhustorvet. Den var med afsæt i Frankie Mannings Shimsam og jeg har […]

Læs mere...