Borgmesteren: Kommunen behandler elever ordentligt

25. oktober 2013 Uncategorized

Borgmester Aase Nyegaard, Fælleslisten, skriver:

Medierne har de seneste dage bragt artikler om, at Sønderborg Kommune ikke behandler elever ordentligt, hvis de bliver gravide i elevtiden. Det er en påstand, jeg gerne vil ha lov til at tilbagevise én gang for alle. Vi følger naturligvis reglerne og er kun interesseret i, at eleverne får deres uddannelse.

Vi sikrer eleverne ansættelse i de måneder, uddannelsen varer. Hvis eleven ikke kan arbejde i alle måneder på grund af fx barsel, bliver uddannelsesforløbet naturligvis genoptaget, så snart barselsperioden er afsluttet og eleven melder sig klar til at fortsætte. Vi sikrer med andre ord ansættelse i hele den elevtid, der er forudsætningerne for uddannelsen jf. lovgivningen. Eleverne får barselsdagpenge, mens de er på barsel. Såvel Tvistighedsnævnet som Østre Landsret har truffet beslutning om, at arbejdsgivere ikke har pligt til at forlænge uddannelsesaftalen, således at der betales løn under barsel i den periode af barslen, som ligger efter ansættelsesaftalens ophør.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kommunernes Landforening har igennem mange år understøttet den praksis, vi følger og har fulgt, siden kommunen blev til i 2007. Som kommune er vi ligesom alle andre virksomheder nødt til at se nøje på, hvad pengene bruges til, og der er desværre ikke råd til goder, som rækker ud over, hvad vi er forpligtet til. Jeg håber, domstolene fastholder den hidtidige praksis, ellers må vi ansætte færre elever, og det er ikke en situation, jeg ønsker.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. juni 2022 Tour de France, Sønderborg

Symfoniorkestret spiller for Tour de France-tilskuere og for cykelryttere

28. juni 2022 Tour de France

På søndag, når Tour de France-rytterne suser væk fra Gråsten, så kommer de forbi vognmand Knud Erik Heissel og tæt ved ham står Sønderjyllands Symfoniorkester på deres store friluftscene, hvor de i løbet af eftermiddagen spiller hele tre gange. “Vi har sat et program sammen, så publikum kommer til at lytte til både dansk og […]

Læs mere...