Broager håber på ny udstykning til 21 huse

25. december 2019 Politik

Udbuddet af byggegrunde til et nye parcelhuse i Broager har i flere år været begrænset til Mariehøj. Hvis alt går vel, vil der i efteråret 2020 blive byggemodnet et areal på tre hektar på Nejsvej nabo til Brombjerg.

“Jeg har sendt et forslag til Sønderborg Kommune om en udstykning med 21 huse. Og hvis der er opbakning til ideen, bliver det en udstykning med 21 huse med grundstørrelser fra omkring 900 kvadratmeter og op til ca. 1.400 kvm., oplyser initiativtageren til udstykningen, Ole Hansen, til Broager.dk. 

Artiklen fortsætter under annoncen

Meningen er, at projektet skal hvile på et bæredygtigt grundlag. Konkret går det ud på, at regnvand og overfladevand skal nedsives på henholdsvis egen grund og på vejareal og rabatter inden for eget område. Der bliver kun kloakeret til spildevand. Så overfladevand skal ledes væk på egen grund, og det sparer køberne for omkring 40 procent i tilslutningsafgift, altså 30.000 kr.

Hele området bliver udlagt til alternativ varme, så der heller skal ikke skal betales tilslutningsafgift til fjernvarme. Forslaget til politikerne er, at lokalplanen påbyder husbyggerne at bruge jordvarme, luft til vand eller varmepumper og med mulighed for også at etablere solar-anlæg, enten på tag eller på jord.

Artiklen fortsætter under annoncen

Broager Udviklingsforum ser særdeles positivt på den kommende udstykning og håber, at kommunens Teknik- og miljøudvalg giver grønt lys til at udarbejde en lokalplan på mødet i februar.

”Broager har brug for et bedre og bredere udbud, både af parcelhusgrunde og af bofællesskaber, dels som leje- dels som ejerboliger, så vi har fysiske rammer til både at tiltrække og fastholde borgere i alle aldre i byen,” skrev Broager Udviklingsforum i en henvendelse til kommunen i november for at understrege, at udvikling og tilvækst kræver, at der er et alsidigt udbud af byggegrunde.

Artiklen fortsætter under annoncen

Teknik- og Miljøudvalget tager den 4. februar stilling til, om de politisk kan godkende udstykningen, og derefter skal der laves en lokalplan.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. november 2021 Uddannelse, Sønderborg

Statsskolen gør klar til Maskerade

29. november 2021 Uddannelse

I weekenden blev der øvet intenst af hele det hold, som er en del af Statsskolens årlige musical, der har premiere på fredag. Og mens der blev øvet, blev der også syet lystigt på det tøj, som skuespillerne skal have på. “Vi har generalprøve på onsdag og den dag er det afgangsklasser fra folkeskoler, som […]

Læs mere...