Bruno Rey: Positivt kommunen lytter til folk i Ulkebøl

28. oktober 2014 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

Borgere i Høruphav er utilfredse med, at kommunen har pålagt dem at skovle sne på et fortov, som de ikke har direkte adgang til fra deres boliger og tirsdag har Bruno Rey, talsmand for den utilfredse borgergruppe, læst på SønderborgNyt, at Sønderborg Kommune trækker et påbud om at borgere i Ulkebøl skal vedligeholde et stykke sti, der er mellem grundene.

Artiklen fra Ulkebøl kan læses HER

“De to sager ligner hinanden og derfor glæder det mig, at kommunen lytter til borgerne i Ulkebøl og lader tvivlen komme dem tilgode”, siger

Artiklen fortsætter under annoncen

Vinter er lig med ekstra arbejde for de borgere, der har "overtaget" kommmunens snerydningsopgaver.

Vinter er lig med ekstra arbejde for de borgere, der har “overtaget” kommunens snerydningsopgaver.

Bruno Rey. Når det handler om fortovet i Høruphav, så står kommunen fast på, at den skal ryddes af de borgere, der bor i nærheden.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Både forvaltningen og det politiske udvalg lader bare som om, at der ikke er kommet lovgivning, som siger, at det er kommunen, der skal gøre det”, siger Bruno Rey til SønderborgNyt. Han medgiver, at det er yderst kompliceret lovgivning, som er mere end svær at sætte sig ind i.

Kommunen har af samme grund stævnet Vejdirektoratet, fordi man oplever, at direktoratet bare trækker opgaver ned over hovedet på kommunen. Faktisk er kommunen utilfreds med den behandling, der ligner den, som kommunen selv giver borgerne i Høruphav, der også får pålagt en opgave, som de ikke kan takke nej til.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lovteksten gøres mere præcis

Bruno Rey har hørt, at formanden for Teknik- og Miljøudvalget, Frode Sørensen, skulle vide fra Christiansborg, at regeringen vil have set på loven igen.

“Der er fremsat et nyt forslag, der vistnok hedder L 20. Det skete i forbindelse med Folketingets åbning og det er ikke nået til 1. behandling endnu”, siger Frode Sørensen til SønderborgNyt.

“Jeg er ret sikker på, at ordlyden præciseres, så loven mere klart trækker i den retning, som Sønderborg Kommune læser den”, siger

Artiklen fortsætter under annoncen

Stien her mellem Krog Meyers Vej og Ulkebøl Skole bruges mest af cyklister. Derfor vil Sønderborg Kommune fremover rydde for sne og is.

Stien her mellem Krog Meyers Vej og Ulkebøl Skole bruges mest af cyklister. Derfor vil Sønderborg Kommune fremover rydde for sne.

Artiklen fortsætter under annoncen

udvalgsformanden.

Og når Teknik- og Miljøforvaltningen lader borgerne slippe for snerydning på stien i deres område, mens borgere i Høruphav hænger på opgaven på det offentlige fortov, så har Holger Duus, der blandt andet har ansvaret for kommunens snerydning, en forklaring:

“Stien i gennem Ulkebøl bruges fortrinsvis af cyklister, mens fortovet i Høruphav bruges af fodgængere”, siger Holger Duus til SønderborgNyt.

Hvis borgerne i Høruphav ikke rydder det pågældende fortov for sne, når den eventuelt kommer, så kan kommunen sætte andre til det og så sende regningen til borgerne.

Se lovforslag L 20, som Frode Sørensen omtaler HER

20. april 2024 Erhverv, Nordborg

Ingen medalje til EUC Syds deltager ved DM i Skills

20. april 2024 Erhverv

Nu er Danmarks dygtigste bagere, tekniske isolatører, møbelpolstrere, anlægsstruktører og kosmetikere fundet. Unge fra 47 forskellige konkurrencefag har netop fået hængt en guldmedalje om halsen ved en storstilet afslutningsceremoni for DM i Skills 2024 – Danmarksmesterskabet for unge fra erhvervsuddannelserne, der i år blev holdt på Dyrskuepladsen i Roskilde. Fra EUC Syd i Sønderborg deltog […]

Læs mere...