Bruno Rey: Positivt kommunen lytter til folk i Ulkebøl

28. oktober 2014 Uncategorized

Borgere i Høruphav er utilfredse med, at kommunen har pålagt dem at skovle sne på et fortov, som de ikke har direkte adgang til fra deres boliger og tirsdag har Bruno Rey, talsmand for den utilfredse borgergruppe, læst på SønderborgNyt, at Sønderborg Kommune trækker et påbud om at borgere i Ulkebøl skal vedligeholde et stykke sti, der er mellem grundene.

Artiklen fra Ulkebøl kan læses HER

“De to sager ligner hinanden og derfor glæder det mig, at kommunen lytter til borgerne i Ulkebøl og lader tvivlen komme dem tilgode”, siger

Vinter er lig med ekstra arbejde for de borgere, der har "overtaget" kommmunens snerydningsopgaver.

Vinter er lig med ekstra arbejde for de borgere, der har “overtaget” kommunens snerydningsopgaver.

Bruno Rey.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når det handler om fortovet i Høruphav, så står kommunen fast på, at den skal ryddes af de borgere, der bor i nærheden.

“Både forvaltningen og det politiske udvalg lader bare som om, at der ikke er kommet lovgivning, som siger, at det er kommunen, der skal gøre det”, siger Bruno Rey til SønderborgNyt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han medgiver, at det er yderst kompliceret lovgivning, som er mere end svær at sætte sig ind i.

Kommunen har af samme grund stævnet Vejdirektoratet, fordi man oplever, at direktoratet bare trækker opgaver ned over hovedet på kommunen.

Faktisk er kommunen utilfreds med den behandling, der ligner den, som kommunen selv giver borgerne i Høruphav, der også får pålagt en opgave, som de ikke kan takke nej til.

Lovteksten gøres mere præcis

Bruno Rey har hørt, at formanden for Teknik- og Miljøudvalget, Frode Sørensen, skulle vide fra Christiansborg, at regeringen vil have set på loven igen.

“Der er fremsat et nyt forslag, der vistnok hedder L 20.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det skete i forbindelse med Folketingets åbning og det er ikke nået til 1. behandling endnu”, siger Frode Sørensen til SønderborgNyt.

“Jeg er ret sikker på, at ordlyden præciseres, så loven mere klart trækker i den retning, som Sønderborg Kommune læser den”, siger

Derfor vil Sønderborg Kommune fremover rydde for sne og is.” width=”240″ height=”158″ /> Stien her mellem Krog Meyers Vej og Ulkebøl Skole bruges mest af cyklister. Derfor vil Sønderborg Kommune fremover rydde for sne.

udvalgsformanden.

Og når Teknik- og Miljøforvaltningen lader borgerne slippe for snerydning på stien i deres område, mens borgere i Høruphav hænger på opgaven på det offentlige fortov, så har Holger Duus, der blandt andet har ansvaret for kommunens snerydning, en forklaring:

“Stien i gennem Ulkebøl bruges fortrinsvis af cyklister, mens fortovet i Høruphav bruges af fodgængere”, siger Holger Duus til SønderborgNyt.

Hvis borgerne i Høruphav ikke rydder det pågældende fortov for sne, når den eventuelt kommer, så kan kommunen sætte andre til det og så sende regningen til borgerne.

Se lovforslag L 20, som Frode Sørensen omtaler HER.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. april 2021 112, Sønderborg

Antallet af indbrud i Sønderborg steg med ét

22. april 2021 112

Man kan mene, at et enkelt indbrud er ét for meget, men alligevel kan man ikke sige, det er overvældende, at der i første kvartal er begået 27 indbrud i beboelser, som ligger indenfor Sønderborgs kommunegrænse. Sidste år blev der i samme periode begået 26 indbrud i beboelser, mens der i 2018 og 2019 var […]

Læs mere...