Bryllupper udenfor de faste rammer

20. marts 2014 Uncategorized

I forbindelse med etableringen af Sundhedshuset i Nordborg blev der indgået aftale med Nørherredhus om, at Sønderborg Kommune kunne anvende faciliteter på hotellet til vielser af brudepar fra udlandet om fredagen. Der var ønske om at fastholde vielserne på Nordals bl.a. for at fremme turismen i området.gift

Artiklen fortsætter under annoncen

Nu er der ønske om, at udenlandske brudepar skal kunne vies andre steder end på Nørherredhus – og det bliver op til først Økonomiudvalget og senere Byrådet at tage stilling til, om servicen skal udvides.

Der er indgået kontrakt med Nørherredhus for perioden 1. november 2013-31. oktober 2014 med option om, at aftalen kan forlænges 2 x 12 måneder. Aftalen omfatter 20-30 vielser på fredage i op til 42 uger om året.

Samtidig blev proceduren ændret fra 1. januar 2014, således at alle brudepar fra udlandet skulle møde op i Borgerservice i Nordborg om torsdagen for at blive registreret og vielsen ville finde sted om fredagen på Nørherredhus i tidsrummet fra kl. 8-15.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter at ændringen har været afprøvet i ca. 2 måneder, viser det sig, at der er efterspørgsel efter, at vielser af par fra udlandet kan foretages andre steder end på Nørherredhus samt på andre tidspunkter.

Ligestilling mellem danske og udenlandske par

I dag er det kun danske brudepar, der har mulighed for at blive viet af et byrådsmedlem et andet sted og på et andet tidspunkt, såfremt brudeparret får en aftale med et byrådsmedlem.gift1

Artiklen fortsætter under annoncen

Såfremt serviceniveauet ændres således, at brudepar fra udlandet også kan vies andre steder end på Nørherredhus om fredagen, må vi forvente, at der vil være et antal brudepar, som ønsker at gøre brug af tilbuddet.

Det vil derfor være mest hensigtsmæssigt, at koordineringen sker fra vielseskontoret med udgangspunkt i aftaler med byrådsmedlemmer, som stiller sig til rådighed for både danske og brudepar fra udlandet.

Proceduren for brudepar betyder, at par fra udlandet, der ønsker vielse andre steder om fredagen end på Nørherredhus, skal møde op til registrering i Sønderborg om torsdagen, hvor det afsluttende papirarbejde samtidig skal færdiggøres.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2022 Sønderborg, Frivillige

Team Bodenhoff på tur på Als

24. september 2022 Sønderborg

Lørdag havde Team Bodenhoff, som cykler penge ind til Børnecancerfonden, det første stop ved Broager Sparekasse Skansen og derfra gik turen langs havnepromenaden til Hotel Sønderborg Strand, hvor Claus Bodenhoff gav et par af sponsorerne et synligt bevis på, at de hjælper ham. “Team Bodenhoff har ingen penge og dem, som vi samler ind, dem […]

Læs mere...