Byfornyelseslov med bedre støtte til landsbyerne og deres forsamlingshuse

13. december 2014 Uncategorized

Med den netop vedtagende byfornyelseslov kan kommunerne fremover mere målrettet hjælpe landsbyer, som kæmper med forfald, og så er der ekstra til forsamlingshusene.by5

Et bredt flertal i Folketinget har netop vedtaget en ny byfornyelseslov, der giver kommunerne endnu bedre mulighed for at rydde op i og forskønne de mindre byer og dermed sætte ind med en målrettet indsats i de konkrete områder, hvor der er problemer, og hvor tilpasning og udvikling ikke sker af sig selv.

Med loven bliver der for det første prioriteret en større del af midlerne til de mindre byer, og samtidig kan kommunerne nu få dækket hele 60 procent af omkostningerne til nedrivning ikke kun af forfaldne boliger, men også til nedrivning af boliger, som er kondemnable.

Artiklen fortsætter under annoncen

 Med loven i hånden kan kommunerne nu også få støtte til at opkøbe og nedrive tomme erhvervsejendomme, som ligger og skæmmer i de mindre byer med 3.000-10.000 beboere.

Læs mere HER

.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. april 2021 Kultur, Sønderborg

Ringriderfest i Sønderborg – eller ikke – beslutningen tages om et par uger

16. april 2021 Kultur

Ringriderfestens formand, Jes Andersen, venter spændt på, hvilke retningslinier der kommer til at gælde for store arrangementer og især på at få at vide, hvor mange mennesker, der må samles. “Det kommer der oplysninger om i den kommende uge, når regeringens ekspertgruppe melder deres anbefalinger ud”, siger Jes Andersen til SønderborgNYT. Ringriderfestens komité mødes sidst […]

Læs mere...