Byråd: Hvad koster det at sænke SFO-priserne?

25. juni 2014 Politik

– Selvom borgmesteren kalder det et stunt, så er det reel politik, at bede om at taksterne i SFO’erne sænkes, fordi den nye skolereform gør, at børn ikke skal være så længe i SFO, siger Tage Petersen og fremlæger Venstres ønske for Byrådet onsdag.

Tage Petersen vil have sat SFO-taksterne ned.

Tage Petersen vil have sat SFO-taksterne ned.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Når timetallet i SFO sænkes, så skal prisen følge med, siger Tage Petersen. Finanseringen skulle ikke være noget problem, idet Børn og Uddannelse sidste år lagde 11 millioner ubrugte kroner tilbage i kassen.

– Hvis prisen ikke matcher vores tilbud til børnefamilierne, så tager flere deres børn helt ud af SFO’en – og det giver flere såkaldte nøglebørn, siger Venstremanden.

Folkeskole-betaling

– Det er altså Folketinget, der har vedtaget den her reform, hvor man kan lade en del af SFO-kronerne tælle som forældrebetaling til folkeskolen, siger formanden for Børn og Uddannelse, Erik Lorenzen fra Fælleslisten. Han synes, at fejlen ligger i, at Folketinget glemte at sende penge, der kan dække udgifterne ved ændringen af SFO-tiden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forslaget op at sænke SFO-priserne poppede op fra Venstre under valgkampen, hvor partiet klistrerede et mærke med prisnedsættelsen på valgplakaterne.

– Det er Peter Hansen fra Venstre, der er god til kommunikation og ham, der fik lavet de klistermærker, siger Jesper Kock fra Socialdemokraterne. Han undrer sig over, at sagen ikke blev drøftet, da Tage Petersen var formand for netop Børn og Uddannelse sidste år.

Jesper Kock fik fortalt, at Peter Hansen er dygtig til kommunikation.

Jesper Kock fik fortalt, at Peter Hansen er dygtig til kommunikation.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forklaringen er ret enkel: Fordi Venstre ikke gik med i budgetforliget.

Jesper Smaling fra Socialdemokraterne undrer sig højlydt over, at venstre ikke sendte forslaget via udvalget, så det var foretaget nogle beregninger på, hvad det vil koste at stemme ja.

– Det gjorde vi ikke, fordi det kun er ved at tage vores sager op i Byrådet, vi kan få debatten, siger Peter Hansen.

Sympati fra Slesvigsk Parti

– Slesvigsk Parti finder Venstre forslag sympatisk og beder derfor Byrådet beslutte, at forslaget skal beregnes i forvaltningerne, siger Stephan Kleinschmidt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det ser Peter Hansen fra Venstre ingen grund til:

– Vi har tallene og der er penge i kassen, siger han.

Et flertal i Byrådet stemte for Stephan Kleinschmidts forslag, så nu skal prisen på en takstsænkning regnes ud.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. september 2022 Samfund, Sønderborg

Kommunen er begyndt på at skrue ned for varmen

27. september 2022 Samfund

I sidste uge begyndte Sønderborg Kommunes Drift & Service-afdeling på arbejdet med at skrue ned for temperaturen til 19 grader i kommunale bygninger som kontorbygninger, folkeskoler og sfo’er. Det kan derfor være en god idé, at give børn i folkeskoler og sfo’er en ekstra trøje og et par tykke sokker eller hjemmesko med i løbet […]

Læs mere...